Regenachtige Brabantse Kampioenschappen voor de pupillen

Op zaterdag 10 september gingen 4 enthousiaste mini-C-B pupillen naar Best toe voor de Brabantse Kampioenschappen. Julia kwam uit in de categorie meisjes pupillen B, Mint bij de meisjes pupillen C en Jelle en Luc in de categorie jongens pupillen C.

Het was een regenachtige wedstrijd maar daar lieten Jelle, Luc, Mint en Julia zich niet door kennen. Alle vier de atleten behaalde mooie resultaten tijdens de 6 onderdelen die zij moesten doen.

Voor Jelle was het vandaag extra spannend want het was zijn eerste wedstrijd.

Het eerste onderdeel dat ze moesten doen was vortex werpen. Hier werden de persoonlijke records van Luc en Mint verbeterd. Luc behaalde een afstand van 17.00 meter en Mint van 15.50 meter.

Daarna volgde de 40 meter sprint, hier hadden de atleten wat tegenwind, maar ondanks dat werden er mooie tijden gelopen. Jelle sprintte de 40 meter in 7.3 sec. en Julia had een mooie tijd van 7.9 seconde.

Bij het medicienbal stoten werden mooie afstanden gestoten. De atleten moesten wel even wennen aan de grotere bal, maar na een paar keer stoten kwamen er weer mooie afstanden naar voren, zoals de 5 meter van Luc en ook een mooie 5 meter van Mint.

Daarna waren de onderdelen hoog en ver aan de beurt. Bij hoog haalde Jelle een mooie hoogte van 0.95 meter en Luc van 0.90 meter voor beide jongens was dit een persoonlijk records. Ook Julia kwam tot 0.90 meter wat een evenaring van haar persoonlijk record is.

Bij het verspringen sprong Mint een mooi nieuw persoonlijk record van 3 meter. Bij Julia wilde het verspringen in het begin niet lukken, maar na een paar keer gesprongen te hebben en na tips (en het beloofde snoepje) kwam ze tot evenaring van haar persoonlijk record, namelijk 2.65 meter.

Als laatste was het onderdeel duur aan de beurt. De kinderen moesten 4 minuten lang rennen in de stromende regen rennen. Jelle had geen last van de regen, hij behaalde een mooie afstand van 1000 meter.

Na alle onderdelen kregen de atleten een welverdiende high five van de trainer. De prestaties werden ingevoerd en de punten werden opgeteld voor de einduitslag.

Daaruit bleek dat Mint derde van Brabant van de categorie meisjes pupillen C is geworden. Super goed gedaan, Mint!

Ook alle ouders die aanwezig waren bedankt voor de aanmoedigingen en de tips aan jullie atleten.