Podiumplaatsen GAC-lopers in Cranendonck en Boxmeer

De weersverandering van de afgelopen dagen zal zeker niet door iedereen toegejuicht zijn maar voor hardlopers was het afgelopen zondag 18 september2022 heerlijk weer voor de wedstrijden in de regio.

De wedstrijden in Cranendonck staan ieder jaar weer in het teken van de voorbereiding op de halve en hele marathon in Eindhoven over een paar weken.

Jelle van Oosterwijk liep voor de eerste keer een wedstrijd over meer dan tien kilometer en koos in Cranendonck voor de 10 Engelse Mijl. Gecontroleerd lopend en zich goed aan zijn vooraf gestelde doel houdend werd het voor Jelle een topwedstrijd.  Hij werd  hiervoor dubbel beloond. Want niet alleen werd Jelle de nummer twee bij de mannen senioren over deze afstand. Maar omdat Jelle nog junior A is was zijn tijd van 1.06.19uur ook goed voor een clubrecord op de 10 mijl bij de JA.

Ook Bram Rijkers liep voor de eerste keer een 10 EM. Voor Bram staat in Eindhoven een halve marathon op het programma en met zijn tijd van 1.11.19uur liet hij zien op schema te zitten voor Eindhoven over drie weken. Voor Bram was er een zevende plek in de wedstrijd bij de senioren.

Dennis Coppens en Francien Lenssen kiezen in Eindhoven beiden voor de hele marathon daarom voor hen in Cranendonck een test over de halve afstand.  De uit Aarle-Rixtel afkomstige Dennis gaat in Eindhoven zijn marathondebuut maken. Met een tiende plek bij deM40  in Cranendonck in  1.41.31uur verpulverde hij zijn persoonlijke record met ruim tien minuten dus het ziet er naar uit dat het over een paar weken in Eindhoven wel goed gaat komen voor Dennis.

Voor Francien Lenssen verliep de test over de halve marathon ook goed. Haar tijd van 1.47.39uur schept vertrouwen in een goede race op 9 oktober a.s.   Bij de vrouwen senioren kwam Francien als de nummer zeven over de meet.

De Maasheggenloop in Boxmeer  vond eveneens op 18 september plaats. Hier ging Melissa Bevers van start voor een 10km.  Melissa mocht de tweede trede  op het podium betreden. De eindtijd van Melissa was 42.24min