Geweldige afsluiting Athletics Champs-wedstrijden voor de Mini/C/B-pupillen!

Zaterdag 3 september was er een erg grote opkomst bij onze eigen vertrouwde baan. Dit was de zesde, tevens laatste, Athletics Champs wedstrijd van het seizoen. Met een totaal van 19 pupillen, verdeeld over 2 groepen, werd er mee gedaan aan deze wedstrij. De wedstrijd werd gestart met de steeds terugkerende teamestafette. Vervolgens kwamen de onderdelen medicienbal stoten, vortex werpen, hoogspringen en verspringen aan bod. Waarna de wedstrijd werd afgesloten met een stadioncross: Een loop van ruim 1 kilometer. Na het lopen van de stadioncross in het warme weer kwam de teamuitslag over alle zes de wedstrijden. Helaas vielen de Mini/C-pupillen en de B-pupillen, met hun geweldige inzet, net buiten de podiumplekken. De B-pupillen werden vierde met 6492 punten en de Mini/C-pupillen werden vierde met 7661 punten. Ondanks dat er geen podiumplekken waren werden er geweldige resultaten behaald. Zo waren de meeste verbeteringen te zien bij het stoten. We hebben echte sterke meisjes en jongens in de groep. Bij de Mini-pupillen verbeterde Soof haar persoonlijke record met bijna een halve meter. Ze stootte 3.20 meter ver. Mint, C-pupil,  was ook goed op dreef en kwam over de vijf meter uit. Ze stootte een nieuw persoonlijk record van 5.60 meter. B-pupillen Julia, Milan, Zoë en Stijn kwamen ook boven de vijf meter uit. Julia stootte 5.20 meter, Milan 5.50 meter, Zoë 5.70 meter en Stijn zelfs 6 meter! Bij het werpen van de vortex verraste ons nieuw lid, Mini-pupil, Sem ons. Bij deze eerste wedstrijd voor hem bracht hij de vortex al meteen naar 14 meter! Verder wist C-pupil Luc deze wedstrijd 2 meter verder te werpen dan zijn persoonlijk record en stootte 16.50 meter ver. Bram verbeterde zich hier ook en kwam uit op 11.50 meter. Ook Xavier, Mini-pupil, verbeterde zich en kwam uit op 7.50 meter. Bij het hoogspringen waren de trainers extra trots op de pupillen, want zij voerden de techniek uitstekend uit en dat resulteerde in mooie prestaties. Zo waren er o.a. verbeteringen te zien bij Roderique Junior(C-pupil), Jule(C-pupil), Yur(B-pupil) en Jakob(C-pupil). Roderique Junior en Jule sprongen 0.75 meter hoog, Yur 0.80 meter en Jakob 0.85 meter. Bij het verspringen sprong  onze doorzetter Tess(C-pupil) 2.40 meter. Ook Fien(B-pupil) en Jenn(B-pupil) sprongen 2.40 meter ver. Goed voor nieuwe persoonlijke records. Samuel, die nog niet zo heel lang lid is,  sprong als Mini-pupil 2.30 meter ver. Kortom een mooie en gezellige wedstrijd waarin al onze pupillen erg hun best hebben gedaan! We kijken terug op geslaagden wedstrijden waarin alle pupillen weer veel geleerd hebben en veel plezier hebben gehad! Enkele atleten gaan nu nog op zaterdag 10 september naar de Brabantse Kampioenschappen in Best. We wensen ze veel succes!