Fenne, Jazz, Maud en Ruby naar Best

Met deze 4 dames zijn we op 10 september naar Best afgereisd voor de Brabantse Kampioenschappen meerkamp. Het was een mooie ervaring voor deze meiden, hoewel het weer wat minder mooi was op deze dag.

Er stonden 3 loopnummers op het programma. Tijdens de 60 meter sprint was Ruby van Schijndel de snelste van de GAC-meisjes. Zij kwam over de finish in een tijd van 10,4 seconden. Maud Jansen was juist het snelste bij het hordenlopen. Ze passeerde de horden heel soepel en liep een tijd van 12,1 seconden. Fenne Hurkens was degene die de meeste afstand aflegde tijdens de 6 minutenloop. In de stromende regen kwam zij tot een mooie afstand van 1325 meter.

Het enige springonderdeel van deze dag was het verspringen. Jazz Huijbers was tijdens het inlopen door haar knie gegaan en had daar tijdens het verspringen nogal last van, waardoor zij niet verder kwam dan 2,85 meter. Gelukkig trok de pijn daarna weg waardoor ze de andere onderdelen weer optimaal kon meedoen. Ze liet dan ook zien dat ze zichzelf dit jaar flink verbeterd heeft en dat belooft wat voor volgend jaar als ze voor het 2e jaar A-pupil is.  Fenne en Maud (die allebei in hun tweede jaar zitten) hadden hun dag wel bij het verspringen, want zij sprongen allebei een afstand van 3,15 meter.

Het werpen verliep prima voor Ruby. Ze behaalde zelfs 2 persoonlijke records. De discus bij het slingeren kwam neer bij 10,50 meter en de vortex wierp ze naar een afstand van 16 meter.

Fenne was zoals altijd in vorm bij de werpnummers en gooide de vortex net zo ver als haar persoonlijke record van 28 meter.

Op 1 oktober zijn de clubkampioenschappen. Dit is de laatste gelegenheid voor de tweedejaars A-pupillen om hun persoonlijke records nog aan te scherpen en om in aanmerking te komen voor de beker. De beker voor degene die de meeste persoonlijke records heeft behaald in dit seizoen. Dat wordt nog een spannende strijd!