Vijfde Athletics Champs wedstrijd voor de mini/C/B-pupillen

Zaterdag 9 juli gingen we met 7 pupillen naar O.S.S.-VOLO in Den Bosch voor alweer de vijfde Athletics Champs wedstrijd van dit seizoen. Iedereen was keurig op tijd bij de vertrekplaats waardoor we ruim op tijd in Den Bosch waren. Tja..en wat doe je dan als je nog eventjes moet wachten? Dat hoefden we de atleten Tess, Milan, Luc, Mint, Jenn, Stijn en Jakob niet 3x te vragen. Dan ga je alvast eten en drinken!

Met de buikjes al wat gevuld startte we met de warming-up werd om daarna met de teamestafette top wissels te laten zien. De extra hulp in de training heeft zijn vruchten afgeworpen! In een mooie tijd van 3.05 minuten werd de estafette afgesloten. Vervolgens stond de 40 meter sprint op het programma. Hier waren veel verbeteringen te zien. Zo verbeterde Tess zich van 8.7 seconden naar 8 seconden! Deze verbetering was 1 van haar  3 verbeteringen op deze dag! Ook Jenn ging als een speer en ging van 8.4 seconden naar 8.2 seconden. Milan liep de vorige keer al in de 7 seconden, 7.4 seconden, maar verbeterde zich nu alweer naar 7.1 seconden. Hij was bij de start dan ook erg geconcentreerd wat later ook te zien was bij de andere onderdelen. Zo stond hij bijvoorbeeld erg geconcentreerd bij het onderdeel hurkhoog. Even een hand door zijn haar en een goede uitademing en op weg om zijn persoonlijk record te evenaren. Wat gelukt was. Hij sprong 0.85 meter hoog.

Bij het onderdeel slingeren liet Mint even zien wat girlpower was en verbeterde haar staande record. Ze bracht de band 10 meter ver. Bij het onderdeel hurkhoog evenaarde de meeste hun persoonlijke record. Bij het vortex werpen was dit ook, maar Jakob doorbrak dit patroon en bracht de vortex naar een nieuw persoonlijk record van 17 meter.

Luc die enorm gegroeid is in de looponderdelen liet bij 40 meter horden dan ook even zien hoe snel hij was. Hij verbrak zijn persoonlijk record van 8 seconden. Met enorme wilskracht liep hij de 40 meer in 7.6 seconden. Stijn bewees dat hij naast gezellig kletsen, eten en drinken ook een erg goede conditie had. Hij liep binnen 4 minuten namelijk 950 meter. Een persoonlijk record.

Het was wederom een geslaagde en gezellige wedstrijd. Nog net in de zomervakantie staat alweer de zesde en tevens laatste Athletics Champs wedstrijd op het programma. We sluiten dan het seizoen van de Athletics Champs wedstrijden bij onze eigen baan af.

Vooraf kan er in de laatste week van de vakantie (maandag 29 augustus en woensdag 31 augustus)weer getraind worden. Nu eerst nog een aantal trainingen bij de baan, de avond van GAC en dan voor iedereen hopelijk een geweldige zomervakantie!