A-pupillen bij O.SS. VOLO

Zaterdag 9 juli stond het A-pupillen competitieteam in Den Bosch klaar voor de vijfde Athletics Champs wedstrijd. Vijf meisjes en twee jongens deden hun best om hun beste prestaties te verbeteren. De estafette verliep net als bij de andere wedstrijden erg goed en het team zette een prima tijd neer van 2,53,2 minuten waarbij ze als vierde van de elf eindigden.

Bij de meisjes liepen Elin van Falier en Neeltje van der Zanden een record op de 6 minutenloop. Elin behaalde 1200 meter, dus precies 3 rondjes en Neeltje kwam tot een afstand van 1125 meter. Neeltje wist ook haar records te verbreken bij het vortexwerpen en het polsstokverspringen. Jazz Huijbers is dit seizoen goed op weg met de wedstrijden en verbetert zichzelf op alle onderdelen Deze keer deed ze dat bij het hordenlopen, het polsstokverspringen en het hoogspringen. Ze behaalde 1,05 meter bij het hoogspringen en het ziet er naar uit dat ze nog wel hoger zou kunnen na een aantal trainingen.

Ruby van Schijndel is dit seizoen prima in vorm en zij vindt het geweldig om met wedstrijden mee te doen. Zij evenaarde een aantal persoonlijke records waaronder 1,10 meter hij het hoogspringen en bij het vortexwerpen lukte het om twee meter verder te werpen dan haar PR. Ruby wierp 15 meter. Imke van den Berg had behalve deze wedstrijd ook de City Run nog op het programma staan, net als Stijn en Thijm. Ze spaarde zich niet tijdens de wedstrijd en ook zij evenaarde een aantal records Zo liep ze wederom 1400 meter op de 6 minutenloop, wat een hele goede afstand is en bij het kogelstoten kon ze de kogel ruim een halve meter verder stoten tot 5,00 meter.

Stijn van den Berg en Thijm Bankers waren de twee jongens die deze dag meededen. Het voetbalseizoen is afgelopen, waardoor Thijm op zaterdag tijd heeft voor een atletiekwedstrijd. Vooral het kogelstoten en het hoogspringen verliepen prima voor Thijm. Bij het hoogspringen lukt het Thijm op maarliefst 10 cm hoger te springen dan dat hij eerder had gedaan en sprong over 1,00 meter. Thijm wilde zich wel een beetje sparen voor de City Run maar dat zou je niet zeggen als je naar zijn uitslagen van deze wedstrijd kijkt.

Stijn van den Berg wil zich iedere wedstrijd opnieuw verbeteren en had in Den Bosch zijn zinnen gezet op het hoogspringen. Uiteindelijk lukte het ook inderdaad om zijn pr te behalen en hij sprong over de mooie hoogte van 1,20 meter wat maar 8 van de 100 kinderen hebben gehaald. Tot slot ging het kogelstoten boven verwachting en stootte hij 6,40 meter dus we vermoeden dat Stijn stiekem thuis wat aan krachttraining heeft gedaan….

Deze wedstrijd in Den Bosch was de laatste wedstrijd voor de vakantie. De zesde en laatste wedstrijd is op 3 september op onze eigen baan in Gemert.