Warme wedstrijd in Vught

Met een team van 7 A-pupillen stonden we op 18 juni aan de start van de Athletics Champs wedstrijd in Vught. Het beloofde een warme dag te worden en op de baan stonden gelukkig enkele party-tenten met bakken water eronder en de organisatie had gezorgd voor sproeiers, zodat de pupillen even konden afkoelen op ieder moment van de ochtend.

De estafette verliep vlekkeloos en ons GAC team eindigde op de vierde plaats in een tijd van 2.48.4. Het verspringen ging prima. Het was nog niet zo warm en zowel Jazz als Elin behaalde hierbij een persoonlijk record, van 2.95 voor Jazz en 2.45 meter voor Elin. Pleun evenaarde haar beste prestatie en sprong 2.50 meter.

De sprint was het volgende onderdeel op het programma en voor veel kinderen is dit een favoriet onderdeel. Vijf van de zeven kinderen liepen hierbij sneller dan ze ooit eerder hadden gelopen, zoals Fenne die 10.3 seconde liep op de 60 meter en Vigo liep 11.0 seconden. Voor beide geldt dat ze maar liefst een halve seconde sneller liepen dan de vorige keer.

Na de pauze gingen we verder met slingeren. Er waren een paar hele slappe discussen bij, die we zoveel mogelijk aan de kant hebben laten liggen. De stevige discussen waren fijner om mee te werpen en voor Fabienne pakte dat goed uit. Zij wierp de discus naar een mooie 9 meter. Jazz gooide een afstand van 14.50 meter, een verbetering van 4,5 meter ten opzicht van de vorige keer.

Het hordenlopen leverde een goede prestatie op voor Vic en Fabienne. Vic liep de 60m horden in een tijd van 13,9. Fabienne liet zich niet afleiden en liep geconcentreerd haar race in een tijd van 16.3 seconden.

Pleun behaalde een nieuw record bij het vortexwerpen. 12.50 meter was haar afstand. En ook bij de andere teamleden wilde het vortexwerpen wel lukken. Fenne wierp naar een mooie afstand van 23.50 meter. ook Vic was hierbij in goede vorm en gooide 20.50 meter ver. Elin was helemaal goed op dreef bij het vortexwerpen en verbeterde haar beste afstand met 5 meter en kwam tot 17.50 meter.

Inmiddels was het middaguur gepasseerd en werd het toch wel erg warm. De meeste kinderen kozen er voor om de duurloop een keer over te slaan. Toch waren en 3 atleten die de 6 minutenloop wel aandurfden. Fabienne, Vigo en Vic stonden aan de start met een temperatuur van 30 graden en gelukkig stonden er verschillenden sproeiers langs de baan die voor een beetje verkoeling zorgden. En de prestaties waren prima! Fabienne liep 1100 meter en Vic liep 1150 meter, wat voor hen beiden ook nog een persoonlijk record was. Heel knap in die hitte! Vigo had eerder op de ochtend een beetje last van de hitte gehad, maar wilde toch aan de start van de duurloop verschijnen. Hij liep uiteindelijk het verste van de GAC’ers en kwam tot een prima afstand van 1275 meter.

Gefeliciteerd allemaal met jullie prima prestaties!