Triatleten openen seizoen in Terheijden

Vier triatleten van Triatlon Groep Gemert hebben zondag 12 juni hun eerste doelen in het nieuwe seizoen volbracht. Het kwartet, Mireille van Schijndel, Henny Engels, Christ Korsten en Tom van den Elzen nam in Terheijden deel aan de kwart triatlon.

De triatlon in Terheijden is een laagdrempelige wedstrijd die al jaren erg populair is bij zowel de ervaren als beginnende triatleten uit Gemert. Mireille van Schijndel en Henny Engels zijn twee doorgewinterde triatletes en al sinds de jaren 90 lid van de Triatlon Groep. Beiden hebben vele triatlons op hun palmares waaronder ook enkele in de hele afstand. Genietend van de ambiance in Terheijden verliep de wedstrijd voor de dames dan ook op rolletjes. Mireille kwam na 2 uur 59 minuten over de finish en Henny eindigde met een iets snellere tijd van 2 uur 49 minuten zelfs als 3e in haar leeftijdscategorie. Beginnend triatleet Christ Korsten maakte zijn debuut in een officiële kwart triatlon en volbracht deze in 2 uur 47 minuten. Een tijd die absoluut aangescherpt zal worden naarmate zijn wedstrijdervaring groeit de komende tijd. De snelste van de vier was Tom van den Elzen. Tom is slechts een aantal jaren actief in de triatlonsport en fanatiek bezig om zichzelf te verbeteren met materiaal, voeding en trainingsmethodieken. Voor Tom’s gevoel verliep de wedstrijd in Terheijden stroef, maar toch zette hij een mooie tijd neer van 2 uur 11 minuten en werd hiermee 4e in zijn leeftijdscategorie. Desalniettemin, met de Ironman 70.3 van Luxemburg, Maastricht en Emilia-Romagna (Italië) op zijn wedstrijdkalender krijgt Tom dit seizoen nog volop kansen om te pieken.