Junioren op Brabantse Kampioenschappen

Op 25 juni hield OSS VOLO in Den Bosch de Brabantse Kampioenschappen voor junioren. GAC was vertegenwoordigd met 6 junioren.

Bij de meisjes C deden Danique Adriaans en Ella Sponselee mee. Danique kwam uit op het discuswerpen en de 800 meter. Danique heeft al vaker gezegd dat ze meedoen belangrijker vindt dan winnen en maakt er gewoon een leuke dag van. Zij mocht 6 keer discuswerpen en kwam tot een afstand van 10,70 meter en werd daarmee achtste. De 800 meter liep zij in een tijd van 3:32,07 waarbij ze 3 seconden van haar persoonlijke record afliep.

Ella Sponselee kwam uit op 4 verschillende onderdelen; sprint, hoogspringen, verspringen en speerwerpen. Bij de sprint kon Ella zich optrekken aan de andere snelle meisjes en liep een dik pr. Ze kwam in 11,25 seconden over de finish, waarmee ze de halve finale behaalde.  In de halve finale was een tijd van 11,37 helaas te weinig om door te dringen tot de finale, maar ze zette toch 2 keer een prima tijd neer. Het hoogspringen wilde niet helemaal lukken zoals Ella had verwacht. Ze wilde graag haar pr van 1,45 doorbreken of tenminste evenaren, maar op 1,45 schampte ze de lat met haar kuit. Ze moest genoegen nemen met 1,40m wat overigens helemaal niet slecht is op een Brabants Kampioenschap en eindigde op een zesde plaats. Bij het speerwerpen behaalde Ella als achtste atleet de finale en zij kwam tot een afstand van 19,72 meter, waarmee ze achtste werd. Tot slot stond het verspringen nog op het programma. Haar eerste poging van 4,48 meter was goed voor een plek in de finale. Ze kwam in de finale niet verder dan haar eerste sprong en eindigde op een mooie zesde plaats.

D-junioren

Lisa Schrama was het enige D-meisje van GAC dat meedeed met deze Brabantse Kampioenschappen. Kogelstoten begon ‘s ochtends meteen al en Lisa werd daarbij negende met een afstand van 6,47 meter. Verder deed Lisa nog mee met de 60 meter sprint. Ze had in de series een perfecte start en ze liep een tijd van 9,10 sec. wat veel sneller was dan haar pr van 9,44. Het was nog even spannend, maar Lisa mocht door naar de halve finales, later die dag. Dat werd helaas geen snellere tijd. De startblokken waren niet van een geweldige kwaliteit en bij de start wiebelde het startblok waardoor Lisa bijna struikelend aan de halve finale begon. Maar ze eindigde toch nog heel knap in een tijd van 9,34 seconden.

Bij de jongens D stonden Justen de Vries, Menno van Schijndel en Remco Adriaans alle drie aan de start van de 80 meter sprint. Remco liep 12,05 sec. en had nog nooit sneller gelopen. Justen en Menno kwamen in 12,65 en 12,55 over de finish. Helaas behaalde geen van de jongens de halve finale. Ook op de 1000m stonden ze alle drie aan de start en liepen ze sneller dan ooit. Remco bleef een tijdje aan kop lopen maar moest op een gegeven moment toch Justen voor zich laten gaan. Justen won de serie in 3;38,95, Remco werd derde in de serie in 3;47,42. Menno liep maar liefst 22 seconden  sneller dan de vorige keer en liep 4;12,33.

Remco had ook het ver- en hoogspringen nog op het programma staan. Daarbij behaalde hij 3,96 meter met ver, een evenaring van zijn beste prestatie. Met het laatste onderdeel, het hoogspringen, kwam hij tot 1,35 waar Remco zelf niet tevreden mee was. We hopen dat dit onderdeel volgende keer wat eerder op het programma staat, zodat hij wat minder vermoeid is als hij er aan begint.

Menno deed nog mee aan het verspringen en het hordenlopen. Hii sprong 3,38 meter, 2 cm verder dan zijn pr. Het hordenlopen ging nog een beetje moeizaam en Menno kwam over de finish in een tijd van 18,54 seconden. Justen had na de sprint en de 1000m ook nog energie over voor het hordenlopen. Hij eindigde in een tijd van 17,67 sec, wat een 15e plaats betekende.