Enthousiaste Mini/C/B-pupillen  tijdens trainingen en wedstrijden

Als we spreken over de Mini/C/B-pupillen binnen onze vereniging, dan spreken we over een hele grote groep sportieve atleten. Inmiddels groeit de groep al naar zo’n 40 atleten! Zie je het al voor je…40 verschillende, enthousiaste kinderen die op de baan en op het veld hard rennen, veel springen en ook nog eens werpen. Onder de G van gezelligheid willen ze graag leren en komen ze zelfs in de regen trainen. Ja, ook met die storm en het onweer waren toch enkele atleten (Sara en Soliana bijvoorbeeld)naar de baan gekomen terwijl de trainer lekker droog in de auto mogelijke leden die toch naar de baan zouden komen (het bericht misschien gemist hadden)opwachtte. ‘ Helaas, geen training vandaag’. Enigszins wat teleurgesteld gingen ze naar huis om er de volgende training weer al erg vroeg bij de baan te staan, want ze hadden er zin in! Elke week mogen wij trainers genieten van kinderen die enthousiast naar de training komen. Vol verhalen over leuke dingen die ze meegemaakt hebben…en altijd de vraag: ‘ Wat gaan we vandaag doen?’ en ‘ Wie is er vandaag hulpje?’  Ook horen we natuurlijk weleens: ‘ Ik ben moe…’ of iemand heeft ergens last van. Of er valt iemand over de horden. Het hoort er allemaal bij, maar elke keer weer zien we dat ze niet opgeven, weer opstaan en er elke training weer met veel enthousiasme  zijn. Ook bij wedstrijden. Dan gaan de armen in de lucht en maken ze een dansje (zoals Roderique) wanneer ze zichzelf bij een onderdeel verbeterd hebben. En ook hier steeds de vraag: ‘ wat gaan we nu doen-welk onderdeel nu?’ Maar ook bij de warming-up bij een wedstrijd gaan ze er al voor. Al geven we ze soms gekke opdrachten om bijvoorbeeld  als superman/vrouw te rennen. Ze doen het allemaal. Dat is alles wat een trainer wenst: enthousiaste kinderen die dingen willen leren. Dat maakt ons trots!

Zo ook de laatste wedstrijd in Uden bij AV De Keien. Door ieders gedrevenheid werden er mooie resultaten behaald. Wat dacht je van Luc die de vortex maar liefst 14.50 meter ver liet vliegen. Jenn bracht de vortex ook over de 10 meter en kwam uit op een persoonlijk record van 12.00 meter. Isa kon toen niet achterblijven bij de B-pupillen meisjes en bracht de vortex naar 11.50 meter. Maar ook Roderique die de ochtend echt eerst op gang moest komen, maar dan ineens bij zijn eerste wedstrijd al meteen verrassend de vortex  naar een afstand van 11.00 meter brengt. Dan hebben we het ook nog niet over Mint gehad die elke wedstrijd wel van medailles droomt. Zij ging erg snel en in een mooi ritme over de horden in 7.3 seconden. En Soof, Mini-pupil,  ging ook razendsnel over de horden in een recordtijd van 9.1 seconden. Bij vortex werpen had ze zich niet verbeterd, maar mooi om te horen dat ze zei ‘ als je maar plezier hebt’. Xavier neemt vaak zijn vader als assistent-jury mee en laat hem dan meteen zien wat hij kan. Zo kan hij als Mini-pupil de 40 meter horden in 7.5 seconden lopen. Dan hebben we het nog niet over Samuel gehad. Bij zijn eerste wedstrijd liep hij meteen al 750 meter, bijna een 2 ronden over de baan, binnen 4 minuten.  Tess was een echte doorzetter. Ondanks dat ze eigenlijk niet wilde starten bij het onderdeel meters maken heeft ze keurig 4 minuten vol gehouden en liep ze 625 meter. Bij het slingeren liet Milan zien dat hij heel beheerst de band naar een persoonlijk record 11 meter kon brengen. Yur, Pien en Stijn waren erg in hun element bij hurkhoog. Alle drie hadden ze bij de trainingen met hurkhoog goed de aanwijzingen opgevolgd en lieten met de wedstrijd zien dat ze zich enorm verbeterd hadden. Zo sprong Yur 0.80 meter, Pien 0.85 meter en Stijn 0.90 meter.

Dat beloofd nog wat voor de volgende wedstrijden! Wij gaan in ieder geval weer genieten van al onze enthousiaste atleten! Jullie ook? Kom gerust kijken bij de wedstrijd in Vught op zaterdag 18 juni bij Prins Hendrik.