Derde Athletic Champs wedstrijd van de A-pupillen

Op zaterdag 4 juni gingen wij met 13 enthousiaste A-pupillen naar de derde competitiewedstrijd in Uden. De kinderen hebben erg goed gepresteerd, want er werden maar liefst 48 persoonlijke records verbroken!

De kinderen waren verdeeld in 2 teams (team 3 en team 11). Beide teams begonnen met de estafette. De trainers zagen dat de kinderen tijdens de trainingen goed hebben geoefend op dit onderdeel. De kinderen liepen eerder aan en het stokje werd snel doorgegeven, zodat er weer verder gerend kon worden.

Team 3 behaalde een mooie tijd van 2,46.00 en team 11 een mooie tijd van 3,02.20.

Tijdens de 60 meter horden zag je dat de kinderen zich weer zekerder voelen om over de horden te gaan. De kinderen gingen goed over de horden heen en na de laatste horde werd nog een eindsprintje gemaakt tot de finishlijn. Maud en Ruby vlogen over de horden heen en behaalde beide een persoonlijk record van 11,9 sec. en 12,1 sec.

Op het programma stonden twee werponderdelen, kogelstoten en vortex werpen.

Imke liet de vortex naar een mooie 19 meter vliegen. Ook Vic en Joes lieten de vortex naar een nieuw persoonlijk record vliegen. Vic gooide de vortex tot 19 meter en Joes tot een mooie afstand van 16,50 meter.

Ook bij het kogelstoten zag je dat de kinderen tijdens de trainingen goed hebben geoefend. Jazz stootte de kogel tot een nieuw persoonlijk record van 5,10 meter. Ook Elin stootte een mooie afstand van 4,60 meter.

Het onderdeel polsstokverspringen is een favoriet onderdeel van de kinderen. Ook hier werden mooie persoonlijke records gesprongen. Aidenn deed het erg goed op zijn eerste wedstrijd, hij behaalde een afstand van 3,25 meter. Ook Sebas gebruikte de polsstok goed en kwam tot een mooie afstand van 3.80 meter.

Ook het hoogspringen stond op het programma. Ook hier kwamen de kinderen tot een mooie hoogte. Fenne sprong over een mooie hoogte van 1.10 meter. Ook Stijn was erg blij met zijn persoonlijke record. Hij sprong over een hoogte van 1.15 meter.

Het laatste onderdeel is de 6 minutenloop. Je merkt dat de kinderen steeds beter weten hoe ze deze 6 minuten het beste kunnen lopen. Thijm liep een mooie afstand van 1250 meter.

Vigo had op het laatste nog een sprintje kunnen trekken en liep een mooie afstand van 1350 meter.

De volledige uitslag staat op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/37745/

Tot de volgende wedstrijd op zaterdag 18 juni in Vught.