Mini/C/B-pupillen genieten van Tweede Athletics Champs wedstrijd in Boxtel

Met een team van 11 enthousiaste atleten gingen we met goed gevulde auto’s om 8.30 naar AV Marvel in Boxtel.

Daar werd erg goed gestart met de teamestafette onder luid gejuich van onze GAC A-pupillen! In  een mooie tijd van 3.07 minuten liepen zij de 12 ronden.

Vervolgens was het onderdeel stoten aan bod. Bij dit onderdeel behaalde iedereen een persoonlijk record. Niels, die zijn eerste wedstrijd deed, liet meteen zien dat hij flink wat kracht in zijn armen had en stootte de bal al meteen 4.40 meter ver. Fien was ook goed op dreef en met een geconcentreerde houding liet ze de medicienbal 0.70 meter verder dan haar staande record komen, 3.40 meter ver. Luc moest het zonder aanmoediging van zijn moeder doen, maar liet zijn spierballen zien en stootte maar liefst 5.10 meter. Dit was 1.00 meter verder dan zijn huidige persoonlijke record. Julia deed er nog een schepje bovenop en stootte de bal 1.10 meter verder en kwam uit op 4.60 meter.

Nadat de armen flink waren gebruikt kwamen met name de benen in actie bij het hoogspringen. Dit onderdeel verdient nog de nodige aandacht bij de trainingen, maar de trainers waren toch blij verrast met de resultaten. Zo verbeterde Milan zijn record en sprong 0.90 meter. Ook Jenn verbeterde haar record en sprong 0.75 meter. En Soof, die ook haar eerste wedstrijd had, wist al meteen een mooie hoogte van 0.65 meter te behalen.

Na het hoogspringen meteen door naar hindernis pendelestafette. De laatste 2 trainingen was hier nog goed op geoefend en dat was te zien. Er werd 12x gelopen in een snelle tijd van 1.27 minuten.

Na een gezellige lange pauze was het onderdeel verspringen aan de beurt.

Voor Xavier was dit de eerste wedstrijd waarbij hij ging verspringen. Maar dit was niet te zien want hij liet meteen een verre sprong van 2.30 meter zien. Yur heeft al wat meerdere wedstrijden gedaan, maar toch blijft elke wedstrijd wat spannend.  Ondanks een beetje spanning verbeterde hij wel zijn huidige record bij het verspringen. Hij kwam uit op 2.85 meter.

Bij het vortex werpen zagen we dat Mint thuis goed geoefend had met werpen en ze bracht de vortex dan ook tot 10.50 meter. Dit was 1.00 meter verder dan haar staande record. Maar Jakob blijft toch wel onze vortex-kampioen. Deze keer liet hij de vortex maar liefst 15.50 meter ver vliegen. Een nieuw persoonlijk record. Al met al hele mooie resultaten die behaald werden met veel plezier. Naast het laten zien wat ze kunnen is er ook altijd veel plezier onderling ; hangen aan de stangen, samen gaan rennen om meer stappen op de stappenteller te krijgen,tikkertje spelen, snoepjes aan elkaar uitdelen of wegrennen van een enthousiaste ouder die de kinderen probeert te pakken, lekker kletsen…

We kunnen nu weer vol plezier ons gaan voorbereiden op de derde Athletics Champs wedstrijd bij AV De Keien in Uden.