Derde plaats voor GAC-loopster Eefje Melssen in Via Belgica Marathon

Afgelopen zondag 29 mei 2022 ging de Via Belgica Marathon van start op de brug over de Worm in het Limburgse grensplaatsje Rimburg. De finish lag bij de Servaasbrug in Maastricht.

De marathon gaat over een deel van de oude Romeinse wegen. Dit leverde een prachtig parcours op over en door de Limburgse heuvels.

Vijf lopers van de GAC uit Gemert gingen van start voor de gehele marathon afstand. Natuurlijk was vooraf duidelijk dat er niet voor een nieuw persoonlijk record gelopen ging worden door het heuvelachtige karakter van de loop maar toch werden er prima tijden genoteerd.

Eefje Melssen mocht zelfs het podium betreden na haar marathon. Eefje liep met haar tijd van 3.44.47uur zelfs ruim sneller dan in haar vorige, vlakke, marathon. Een derde plek op het ereschavot was de beloning voor haar goede lopen.

Stefan van Oosterwijk was van de mannen van de Gemertse Atletiek Club de snelste. In een goede tijd van 3.07.29uur  kwam Stefan als de nummer zeven in het mannenveld over de  meet.

Ara van den Eijnde en Jordan van Lee maakten hun marathondebuut in deze wedstrijd en beiden wisten het er zeer goed van af te brengen.

Voor Ara waren de laatste kilometers weliswaar behoorlijk zwaar maar met een tijd van 3.45.20uur in zijn eerste marathon en op het zware parcours mocht Ara zeker terugkijken op een goede wedstrijd.

Jordan van Lee finishte een minuut na Ara in 3.46.21uur en was ook zeer tevreden over zijn optreden.

Peter Verbruggen kreeg na 28km last van krampen en moest daardoor wat gas terugnemen. Maar opgeven was geen optie dus ook Peter liep de marathon uit en nog binnen de vier uur. Zijn tijd was 3.56.23uur.

Jelle van Oosterwijk, Bart Manders, Bram Rijkers en Melissa Bevers gingen van start voor de marathonestafette .  Dit jonge team finishte net boven de drie uur als de nummer vijf van zevenendertig deelnemende team. Deze vier lopers kunnen zeker terugkijken op een mooie wedstrijd en een mooie tijd van 3.00.24uur.

Al met al was het een prachtige goedgeorganiseerde wedstrijd over een mooie route en zeker voor herhaling vatbaar.