D-Junioren van GAC op competitiewedstrijd in Helmond

Afgelopen zaterdag, 14-05-2022 werd de 2e competitiewedstrijd georganiseerd voor de junioren door HAC Helmond. De Gemertse Atletiek Club kwam met twee voltallige ploegen aan de start en niet zonder succes, want de persoonlijke records stapelde zich op.

Meisje D-junioren

Bij de meisjes was het Lidia Habtay Fessehaye die de spits moest afbijten. Met een heel dik record wierp ze de speer tot maar liefst 15,42 meter. Hiermee werd zijn zelfs derde in haar groep. Hierna kwamen Femke Claasse, Puk Geerts, Daniaya van der Heijden en Lisa Schrama aan de start voor de 4×60 meter estafette. Met uitstekende wissels kwamen zij  maar liefst als tweede over de finish in hun serie. Intussen was Lisa al begonnen met haar hoogspringwedstrijd die zij even moest onderbreken voor de estafette, maar ondanks die vermoeidheid toch een persoonlijk record van 1.20 meter dezelfde hoogte als Daniaya later in de wedstrijd sprong, eveneens een persoonlijk record. Femke en Daniaya liepen beide de 60 meter horden voor de ploeg. Ook hier beide weer een nieuw record in respectievelijk 13,13 seconde en 13,41 seconde. Manouk van Zutphen liep samen met Puk de 60 meter sprint, ook hier weer twee nieuwe records. 10,88 seconde voor Manouk en 10,11 seconde voor Puk. Alle overige uitslagen staan op gacgemert.nl

Jongens D-junioren

De jongens waren met vijf atleten om de klus te klaren en boven ieders verwachting werden zij als team maar liefst vierde in de einduitslag.

Remco Adriaans scoorde de meeste punten voor de jongensploeg door maar liefst 1,40 meter hoog te springen. Een hoogte waar hij al lang naar uit keek. Hiermee werd hij eerste in zijn groep en tweede overall! Hugo Bisschops haalde maar liefst meer dan een seconde van zijn eigen record af op de 60 meter horden en finishte heel sterk in 16,12 seconde. Timo van Daal, onze krachtpatser, wierp de kogel tot maar liefst 6,50 meter. Giel van Oosterwijk hoorde de jury zeggen dat zijn discus over de 18 meter vloog, een super prestatie, helaas stond later op de uitslag 15,86 meter. Op moment van schrijven is de organisatie aan het kijken of er ergens een fout is gemaakt. Ook de 15,86 meter is overigens al een nieuw persoonlijk record, laat staan dat het nog 18 meter wordt. Justen de Vries schoot vooruit op de 600 meter. Met een supersnelle eerste 200 meter zetten hij een mooie tijd neer van 2:01,08 min. Remco, Timo, Giel en Justen liepen samen de 4×80 meter. De wissels gingen nog beter dan in de training en dat bracht ze tot een twee plaats in de serie en een tijd van 47,62 seconde. Alle overige uitslagen staan op gacgemert.nl

Klik hier voor alle uitslagen van de GAC Atleten.