Na drie jaar weer de Bouwgroep van Schijndel Molenbroekloop!

Na drie jaar stond op zondag 3 april 2022 de Bouwgroep van Schijndel Molenbroekloop op het wedstrijdprogramma van de Gemertse Atletiek Club .

Op een gloednieuw parcours konden de lopers een afstand van 5, 10 of 15 km afleggen met start en finish op de atletiekbaan van GAC. De weergoden waren de lopers goed gezind. Hoewel het misschien voor de toeschouwers wat aan de frisse kant was, voor de deelnemers prima loopweer in een mooi zonnetje.
Meteen vanaf het startschot nam Stefan van Oosterwijk de leiding in de wedstrijd. In een constant tempo legde Stefan zijn drie ronden af. Een persoonlijk record zat er in deze solorace niet in maar met zijn tijd van 57.51min en daarmee de overwinning in de 15km. wedstrijd kon Stefan zeer tevreden zijn.

Voor Edwin Kok staat volgende week de halve marathon van Helmond op het programma. De laatste test voor deze wedstrijd verliep prima met een tweede plaats op de 15km en een tijd van 59.43min kan hij de race in Helmond met vertrouwen tegemoet zien.

Dorus Jaspers legde beslag op plek nummer drie en liet de klok stilstaan op 1.00.40uur.

De nummers vier en vijf op de 15km waren Ivo Starren met een tijd van 1.01.59uur en Harald van Engeland die 1.02.32uur liet optekenen.

In de vrouwenwedstrijd liepen Fannie van Bree en Eefje Melssen de eerste twee ronden mooi samen maar bij het opdraaien van de baan richting finish bleek dat Fannie zich in de laatste omloop wat los had gemaakt van Eefje. De overwinning ging derhalve naar haar in 1.07.08uur.

Eefje finishte op 30 tellen van Fannie in 1.07.38uur wat voor de loopster uit de Mortel een persoonlijk record betekende. De derde plek op het podium werd bezet door Inge Nijhoving die een tijd van 1.08.32uur liet optekenen. Miriam Rademakers, die volgende week van start gaat in de marathon van Rotterdam, werd nummer vier in 1.08.58uur.

Jelle van Oosterwijk liep voor de eerste maal een tien kilometer en sloot deze meteen winnend af.

Voor Jelle was deze zege een mooi debuut op deze afstand evenals zijn mooie tijd van 39.25min.

Wesley Sleegers liep na lange tijd ook weer een tien kilometer en was goed voor 42.26min wat een tweede plek betekende net voor Jos de Groot die derde werd met 42.37min.

Melisse Bevers was bij de vrouwen oppermachtig.  En hoewel de laatste twee kilometer niet meer vanzelf gingen door een te snelle start mocht haar tijd van 41.14min er zijn. Francien Lenssen kwam na 51.20min. over de meet en Rowena vd Vossenberg klokte 54.14min.

Eva van Berlo behaalde haar doel om haar eerste tien km binnen het uur te lopen ruimschoots met een tijd van 58.52min. Ook Lieke v Gemert lukte dit gesteund door Janneke Schwaner. Deze dames kwamen in respectievelijk 59.11min en 59.12min aan de eindstreep.

Kijk voor alle foto’s (van Jurgen Pluijm en Leon Verhofstad) in de betreffende mapjes hier op de site.