Eerste competitiewedstrijd in Oss voor de A-pupillen

14 A-pupillen deden op zaterdag 16 april mee met de competitiewedstrijd in Oss, waardoor we met 2 teams konden deelnemen aan de wedstrijd. In totaal hebben de atleten samen ruim 50 persoonlijke records verbroken, teveel om op te noemen, en daaruit blijkt dat de A-pupillen zich geweldig hebben ingezet.

Helaas waren er 2 kinderen die bij het hordenlopen een blessure opliepen, waardoor Fenne en Stijn hun wedstrijd niet meer konden afmaken. Dat was heel jammer.

Bij de jongens deden Vigo Hendriks en Sebas van Hout voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. Vigo blonk uit in de werpnummers, waarbij hij de kogel 5 meter ver stootte en de vortex naar de 17 meter wierp. Sebas had nog weinig getraind op het hoogspringen, maar sprong in Oss toch over de lat die op 95 centimeter lag. Heel knap van deze twee heren.

Het vortexwerpen was ook een succes voor Levi van den Akker, Vic Nooijen en Stijn van den Berg. Levi wierp 17,5 meter, Vic 16,5 meter en Stijn 14,5 meter. Stijn viel hard bij het hordelopen, maar dat was in de vierde race. In zijn eerdere serie had hij al een mooi persoonlijk record gelopen van 11,4 seconden.

Bij de meisjes zagen we drie tweedejaars A-pupillen die deelnamen aan deze competitiewedstrijd. Neeltje van der Zanden en Elin van Falier hadden bij het hoogspringen dezelfde mooie hoogte bereikt van 1,05 meter. Verder Wist Neeltje de kogel naar 5,10 meter te stoten. Pleun behaalde een persoonlijk record bij het kogelstoten van 3,80 meter. Voor Pleun is het heel jammer dat zij weer last van haar hak kreeg en daardoor niet alle onderdelen voluit kon meedoen.

De eerstejaars meisjes A-pupillen hadden alle vijf een goede dag. Ilse van Schijndel had veel zin in haar eerste wedstrijd en dat liet ze ook zien door de prima prestaties die zij neerzette. Vooral het hoogspringen ging goed; ze sprong 0,95 meter hoog. Verder liep ze de 60 meter horden in 14,0 seconde en legde een afstand van 1050 meter af tijdens de 6 minutenloop.

Lidia Msgina Gebray startte haar eerste wedstrijd met het kogelstoten. Zij stootte 3,10 meter ver en gooide de vortex 9 meter ver.

De andere drie dames waren erg aan elkaar gewaagd. Jazz Huijbers gaat met sprongen vooruit en liep van deze drie meien het snelste de 60 meter horden in een tijd van 12,2 seconden. Imke van den Berg en Ruby van Schijndel zaten daar één en tweetiende van een seconde boven, maar Ruby sprong dan weer het hoogste met 1,05 meter, terwijl Imke op de 6 minutenloop het snelste liep. Zij behaalde daarmee een afstand van 1375 meter. Jazz zat daar  met 1225 meter niet ver onder, maar zij wierp dan weer het verste met de kogel (4,50 meter) en 18 meter met vortex. We zijn heel benieuwd wat de verhouding zal zijn tussen deze drie meisjes bij de volgende wedstrijd!

De tweede competitiewedstrijd zal op 21 mei zijn in Boxtel. We hopen op net zo’n mooi weer als deze zaterdag, en op net zo’n mooie prestaties!