Eerste Athletics Champs wedstrijd voor de Mini/C/B-pupillen

Op zaterdag 16 april hadden we na een lange tijd weer een Athletics Champs wedstrijd op het programma met alles in ons voordeel: super gedreven en enthousiaste pupillen, het zonnetje scheen, veel aanwezig  publiek, helpende ouders, enz. Kortom alles voor een gezellige sportieve ochtend in Oss! De pupillen Milan, Jenn, Jakob, Stijn, Xavier, Fien, Julia, Luc en Mint lieten zien dat ze zichzelf weer enorm verbeterd hadden op verschillende onderdelen. Na het gebruikelijke start-onderdeel teamestafette volgde het vortex werpen. Jakob gebruikte al zijn kracht in zijn armen en liet de vortex met gemak 14.50 meter ver komen. Dat was 2.50 meter verder dan zijn staande record! Bij het onderdeel hurkhoog werden ook veel persoonlijke records behaald. Zo sprong Milan 0.85 meter hoog. Aan zijn juichkreet te horen en te zien aan armen die in de lucht gingen was hij er erg blij mee! Fien en Mint waren erg geconcentreerd en zij verbeterde bij dit onderdeel hun staande record met maar liefst 10 centimeter! Fien sprong 0.70 meter hoog en Mint sprong 0.85 meter hoog. Bij het slingeren liet Julia zien dat ook meisjes sterk zijn en ze, samen met Luc, het verste kon slingeren binnen ons eigen GAC-groepje. De band van Julia kwam tot een mooie afstand van 11.50 meter! Met de looponderdelen was Jenn enorm gegroeid. Zij liep deze wedstrijd de 40 meter horden in een snelle tijd van 8.6 seconden, een persoonlijk record. Ook Stijn was snel. Zo liep Stijn (en deze keer liep hij door over de finishlijn)de 40 meter sprint in 7.4 seconden. Xavier had zijn eerste wedstrijd en wist al meteen een hele snelle tijd van 8.7 seconden neer te zetten! Bij het afsluitende onderdeel meters maken verbaasde Luc ons door maar liefst ruim 2 ronden van de baan te lopen binnen 4 minuten.

 Naast al deze mooie verbeteringen was er bovenal plezier: Lachende, springende en kletsende pupillen die overal het mooie van zien. Zo is een schuimblok een mooi kussen om even op te gaan liggen in het zonnetje. Of vang je tussendoor even een worm en geef je die wanneer je aan de beurt bent ter bewaring aan je teamgenoot. En kun je niet wachten op de pauze, want dan kun je een lekkere chocolade wafel of paaseitje eten! Tja, geef onze pupillen een atletiekbaan-/veld met verschillende onderdelen, wat lekkers en coachende en trotse ouders die komen kijken en dan is er veel plezier. Met plezier gaan ze zich dan ook weer voorbereiden op de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd is op zaterdag 21 mei in Boxtel.