De mini-, B, C pupillen gingen van start bij de Molenbroekloop

Op zondag 3 april 2022 stonden 10 enthousiaste mini-, C-, B pupillen aan de start van de Bouwgroep van Schijndel Molenbroekloop. Speedy was ook gekomen om de kinderen aan te moedigen om nog harder te rennen.

We begonnen natuurlijk eerst met de warming-up. Even lekker warm worden en het parcours wat gelopen moest worden verkennen. De kinderen moesten 2 rondes van ongeveer 550 meter per ronde rennen. Mint was in het weekend ziek geworden, maar wilde toch graag mee rennen. Na de warming-up bleek dat ze nog niet helemaal fit was. Maar super knap dat ze het toch wilde proberen!

De kinderen stonden 5 minuten voor de loop al startklaar en hadden er zin in. Via de baan, renden de kinderen een stukje over het gras om via de poort over de straat te rennen. Via de ingang van de atletiekbaan kwamen ze weer terug op de baan. Het was weer fijn om te zien dat de kinderen enthousiaste supporters langs de kant hadden staan.

Milan en Stijn hadden de wedstrijd mooi opgebouwd en finishte als derde en vierde met mooie tijden van 5.33 min. en 5.38 min. Bram had een rustige warming-up, want hij wilde zijn energie besparen voorde wedstrijd. Bij de tweede ronde kon hij nog wat extra snelheid maken en hij finishte als vijfde met de tijd 5.45 min. Voor Xavier was het zijn eerste wedstrijd en die heeft hij netjes gelopen met een tijd van 5.52 min. Luc houdt niet zo van de lange afstanden en als dan ook nog je veter losgaat tijdens de wedstrijd zit het allemaal niet mee. Maar ondanks dat liep hij de wedstrijd uit met een tijd van 7.06 min.

Bij de meisjes liep Julia een mooie race die ze goed had opgebouwd. Zij eindigde met een tijd van 5.00 min. als tweede. Isa, Fien en Pien liepen met zijn drieën een hele mooie race en hielden elkaar steeds goed in de gaten. Isa had een mooie tijd van 5.28 min. Fien had een mooie tijd van 5.39 min en Pien had een mooie tijd van 5.49 min. Jenn had net haar negenjaarsprik gehad en had was last van haar arm. Maar samen met de trainster kon zij wedstrijd uit rennen en op het einde kon ze zelfs nog een sprintje trekken. Jenn kwam over de finish met een mooie tijd van 7.19 min.

De kinderen hebben weer goed hun best gedaan en hebben netjes gelopen.
De trainers zijn super trots op jullie!