Persoonlijke records voor GAC lopers in St. Anthonis

Na twee edities die helaas afgelast moesten worden kon de halve marathon van St Anthonis op zaterdag 19 maart 2022 weer doorgang vinden. Een groot aantal lopers uit het hele land had de weg gevonden naar een van de mooiste halve marathon parcoursen van het Nederland.

Onder hen natuurlijk ook een flink aantal atleten van GAC die deze wedstrijd zien als opening van het wegseizoen. Ondanks de krachtige wind konden diverse Gemertse lopers na afloop van de wedstrijd huiswaarts keren met een mooi nieuw persoonlijk record.

Een van deze lopers was Bram Rijkers. Deze jonge senior heeft  in de laatste maanden flink wat progressie geboekt en dat was te zien tijdens zijn eerste halve marathon van dit jaar. Na een rustige start verhoogde Bram het tempo geleidelijk aan. Zijn oude besttijd werd verpulverd en een mooi nieuw persoonlijk record van 1.39.08uur was zijn beloning.

Ook Stefan van Oosterwijk pakte uit met een persoonlijk record. Zijn tijd van 1.20.34uur was een volle minuut sneller dan hij ooit was en tevens pakte Stefan hiermee de overwinning bij de mannen 45. Clubgenoot Edwin Kok heeft zijn zinnen gezet op de halve marathon van Helmond over een paar weken en gebruikte de wedstrijd in St. Anthonis als training. Met een tijd van 1.24.04uur behaalde Edwin plek nummer twee bij de M45.

Voor Christ van Schijndel stond de klok stil op 1.26.36uur. Nooit liep hij sneller en ook voor Christ was er een mooie overwinning in zijn klasse M50.

Triathleet Coen van Schijndel ging er bij de M60 met een zege van door in een mooie 1.36.01uur en  Dorus Jaspers kon op de hoogste trede van het podium plaatsnemen in de categorie M55 met zijn 1.24.47uur.

Nog een podiumplek voor Gemert in de halve marathon voor V40 was er voor Miriam Rademakers. Miriam liep een dik persoonlijk record van 1.39.40uur en dit was goed voor plek twee.

Verdere resultaten van GAC lopers:  Ivo Starren 1.40.00uur , Jordan van Lee 1.47.09uur, Peter Verbruggen 1.47.08uur, Wilco Mansvelders  1.50.01uur, Jos de Groot 1.33.17uur, Jolande Spierings 2.02.11uur, Marian Huijnen 2.02.10uur.

Een kwartier na de start van de halve marathon begon een grote groep lopers aan hun wedstrijd over 5km. Hieronder een drietal lopers van de Gemertse Atletiek Club.

De snelste van hen was Jelle van Oosterwijk. Voor Jelle was er een mooie tweede plek in het mannen veld in een mooie tijd van 18.43min.

De snelste vrouw in St. Anthonis was de jonge Eva Kok. Met opnieuw een ruime voorsprong was de zege voor Eva met een tijd van 20.12min. Annemieke Pluijm heeft na flink wat blessureleed het lopen ook weer op de rit en finishte na 35.30min.