Finale wedstrijd Limbracross Haelen en vijf overwinningen in het eindklassement voor GAC

Zondag 6 maart 2022 werd de laatste wedstrijd van de Limbracross competitie gelopen in het prachtige natuurgebied Leudal te Haelen.

Helaas een ietwat ingekorte competitie. Door de coronaperikelen konden maar zes van de tien wedstrijden gehouden worden en daarvan telden vier wedstrijden mee voor het eindklassement van de Limbracompetitie.

Bij de meisjes B was er alweer een glorieuze overwinning voor Eva Kok. De loopster uit Stiphout was in iedere wedstrijd een maatje te sterk voor haar tegenstandsters, won alle zes de wedstrijden en daarmee dus ook het eindklassement met grote overmacht.

Voor Floor Vulders-Jochems was er in dezelfde klasse een tweede plek zowel in de wedstrijd als in het eindklassement.

Het veldloopseizoen van Stefan van Oosterwijk was er ook een om trots op te zijn met vijf gewonnen wedstrijden op zes was er ook voor hem zowel in Haelen als in het eindklassement bij de M45 een plek op de bovenste trede van het ereschavot.  Clubgenoot Edwin Kok mocht naast Stefan plaats nemen op het podium met zijn tweede plek in het eindklassement.

Ook Jos de Groot kan terugkijken op een goed veldloopseizoen. In zijn klasse M55 waren er ook voor Jos met zijn overwinning in Haelen vijf zeges totaal en de eindoverwinning.

Francien Lenssen nam deel aan de korte crossen bij de V45. In Haelen had Francien geen topdag maar door haar behaalde punten in de voorgaande wedstrijden kon ze niet meer ingehaald worden voor de eindzege. Alweer een nummer één voor GAC.

Jelle v Oosterwijk is bezig aan zijn laatste wedstrijd als junior A.  Na al enkele malen het podium behaald te hebben dit crossseizoen was er in Haelen alweer een mooie derde plek voor Jelle op het ereschavot. En niet alleen dat  hij mocht ook nog op het tweede trapje plaatsnemen voor het klassement.

Martijn Stigter legde bij de korte cross M45 beslag op plek zeven en werd nummer vijf in het totaalklassement.

Een aantal junioren van de GAC namen eveneens deel aan de Leudalcross. Bij de MC zagen we Ella Sponselee en Danique Adriaans van start gaan. Deze dames finishten respectievelijk als nummer zes en acht.

Remco Adriaans en Giel van Oosterwijk verdedigden de GAC kleuren bij de jongens D met hun achtste en twaalfde plek.

Last but not least was er een overwinning bij de meisjes pupillen C voor Mint van Voorden.  Mint behaalde eveneens de eindzege in haar categorie.

Hopelijk kunnen we de coronaperikelen achter ons laten en de komende tijd weer gaan genieten van flink wat wedstrijden zowel op de weg als op de baan.