Clubcross Mini/C/B/A-pupillen

Op zondag 20 maart was onze Clubcross. Met maar liefst 17 Mini/C/B-pupillen werd de ronde van 900 meter op en om onze eigen baan gelopen. Dit alles onder aanmoediging van de aanwezige ouders en andere familie van de atleten. Fijn om alle coachende ouders weer bij de baan te mogen ontvangen om hun kind(eren) te zien sporten met plezier. Na een flitsende start werd er flink gestreden om als eerste te finish over te gaan. Niels ging als een speer en zag toen hij richting finish ging dat hij een podiumplek zou behalen. Hij kon dan ook niet wachten tot de prijsuitreiking was. Hij werd eerste bij de jongens Mini-pupillen in een tijd van 4.11 minuten. Bram kwam de finish over in 4.40 minuten. Deze keer was hij wel moe en zette hij zijn zonnebril snel op. Waarschijnlijk voor een nog stoerdere blik omdat hij op de tweede plaats was geëindigd. Ook Thijs had enorm zijn best gedaan en eindigde met een tijd van 4.51 minuten op de derde plaats. Bij de meisjes streden Soof en Sara om de eerste plek. Sara liep haar eerste wedstrijd en had het eventjes zwaar op het laatste stukje naar de finish, maar ze werd tweede in een mooie tijd van 5.40 minuten. Soof zit al wat langer bij atletiek en was ook wat sneller dan Sara. Zij finishte als eerste binnen 4.59 minuten.

C-pupil Floris verraste iedereen. Hij wist binnen het parcours een paar kinderen in te halen en werd dan ook eerste met 4.30 minuten. Luc was ook erg gefocust en snel en finishte als tweede in 4.43 minuten. Maar ook Jakob ging er helemaal voor en werd derde met 4.52 minuten. C-pupil Mint was deze dag  het snelste van alle Mini/C/B-pupillen en mocht daarom ook de gouden medaille in ontvangst nemen. Tess was ook erg gedreven en kwam binnen 5.27 minuten binnen. Ze behaalde een tweede plaats. Stijn was deze dag de snelste jongen. Hij werd eerste met een tijd van 3.52 minuten. Milan, die trouw elke wedstrijd aanwezig is, werd tweede met een tijd van 4.29 minuten. Op de derde plaats kwam Yur. Hij had het wat zwaar, maar wist toch maar met mooie coachende woorden van trainer/vader Mark te finishen in een tijd van 6.03 minuten. Dan waren er nog vier meisjes B-pupillen. Ze waren redelijk aan elkaar gewaagd. Isa was, ondanks wat ademhalingsproblemen, toch eerste geworden in een snelle tijd van 4.12 minuten. Julia kwam eigenlijk vlak achter haar binnen in een tijd van 4.20 minuten. Ze werd tweede. Ook Fien had er veel zin in en kwam als derde lachend de finish over. Ze liep het in 4.23 minuten. Soliana liep haar eerste wedstrijd en wist al meteen een mooie tijd van 4.45 te behalen. Daarmee werd ze vierde.

De A-pupillen liepen wat meer meters. Zij liepen 1250 meter.

Bij de jongens begon Vigo Hendriks rustig aan zijn ronde en ging gaandeweg de race steeds een beetje sneller. Hij liep prima en eindigde op de eerste plaats in 5,42 minuten, voor Stijn van den Berg die tweede werd in 5,57 minuten. Sebas van Hout liep zijn eerste cross en was een beetje te hard begonnen. Maar hij liep zijn race vervolgens in zijn eigen tempo en perste er richting de finish nog een flinke eindsprint uit. Hij zette een tijd neer van 6,31 minuten.

Bij de meisjes pupillen-A liepen 4 meiden hun ronde richting de gouden medaille. Maud Jansen was de allersnelste A-pupil en liep een mooie en snelle tijd van 5,39 minuten.

Imke werd prima tweede in 6,01 minuten en kon, na haar blessure van een tijdje terug, weer voluit crossen. Ze bleef voor Noor Ploegmakers en Fabienne van Dalen. Noor had wat last van steken tijdens de warming-up maar ze liep tijdens de wedstrijd lekker ontspannen naar de finish in een tijd van 6,30 minuten. Fabienne wil graag wat meer wedstrijden gaan doen en ze had er zin in. Ze laat zich niet gek maken door de andere lopers en bleef in een mooi stabiel tempo haar ronde lopen. Ze finishte in een tijd van 6,43 minuten.