Mooie resultaten bij de Nederheide Commanderije Cross tevens Brabants Kampioenschap veldloop

Zondag 20 februari 2022, eindelijk weer een keer een wedstrijd na een lange periode van noodgedwongen alleen maar trainingen! Het mocht weer en de eerste wedstrijd was meteen een kampioenschap:
De Nederheide Commanderije cross, georganiseerd door de Gemertse Atletiek Club, was tevens het toneel voor het Brabants Kampioenschap veldloop 2021/2022.
Door de weersomstandigheden werd het een prachtige cross met voor elk wat wils. Los zand op het strand, brede paden, smalle kronkelpaadjes en lekkere modderpaadjes. Kortom lekker afwisselend en pittig. Als organiserende vereniging werd er door GAC natuurlijk gehoopt om ook enkele kampioenen af te kunnen leveren in de diverse categorieën.

De wedstrijden werden afgetrapt met de lange cross voor mannen en vrouwen over ruim negen kilometer. Vier grote ronden kregen de mannen voor hun kiezen. Iedere ronde werd het zwaarder omdat de paden losgetrapt werden door de lopers.
Bij de mannen 45 liep Stefan van Oosterwijk een uitstekende wedstrijd. Lange tijd liep hij op kop in deze klasse en leek hij op de overwinning af te stevenen. Maar een van de concurrenten wist er een zeer snelle laatste ronde uit te persen en Stefan net voor de meet in te halen. Hierdoor eindigde de GAC loper op een tweede plek zowel in de Nederheide Commanderije cross als in het Brabants Kampioenschap. Een compliment voor het goede optreden van Stefan is zeker op zijn plaats.
Bij de jongens U20 werden drie grote ronden gelopen. Een flinke afstand van bijna zeven kilometer voor deze jonge mannen. Jelle van Oosterwijk draaide er echter zijn hand niet voor om en werd tweede bij de U20. Opnieuw een mooi podium voor Jelle en een tweede plek in het kampioenschap.
Ook voor Jos de Groot was er een ereplaats bij het Brabants Kampioenschap. Jos werd derde in zijn klasse M55.
Drie kampioenen maar liefst leverde de Gemertse Atletiek club bij de vrouwen.
Melissa Bevers was de sterkste op de korte cross vrouwen senioren over ruim drie kilometer. Na een zeer sterk gelopen wedstrijd kwam Melissa als eerste over de finish en werd hiermee verdiend Brabants Kampioene. Lieke v Gemert verraste vriend en vijand door als nummer drie in het kampioenschap te finishen.
Clubgenote Inge v Veggel liep na lange tijd weer een wedstrijd. Dat ze het nog niet verleerd heeft liet Inge gedurende haar hele race zien. Als derde V35 kwam Inge over de meet. De nummers een en twee waren echter geen Brabantse atletes waardoor Inge voor het Brabants Kampioenschap op het bovenste trapje plaats mocht nemen.
Last but not least was er weer een goed optreden van Eva Kok. Eva is al het hele seizoen veel te sterk voor haar medeloopster U18 en liet dit op het parcours van de Nederheide Commanderije cross nog maar eens duidelijk zien. Opnieuw was er voor Eva een overwinning en natuurlijk de Brabantse veldlooptitel.