Mini/C/B-pupillen stormen over het parcours van de Nederheide Commanderije cross!

Zondag 20 februari was onze eigen Nederheide Commanderije cross en tevens de Brabantse Kampioenschappen cross. Het regende, het waaide, overal was het lekker drassig, veel modder…kortom: Een echte cross! En bij deze cross waren de 7 atleten van plan om als een grote storm de ronde over te vliegen! Er was ook wat spanning: Hoe is de ronde nu? Waar moet ik rennen? Maar vol enthousiasme  beten de B-pupillen Milan en Stijn toen om 14.40 uur de spits af van de 1430 meter ronde. Er werd zo fanatiek gestart dat Milan viel, maar Milan herpakte zich erg snel en rende verder.  Heel erg geconcentreerd sloot Milan de ronde af binnen een tijd van 8.18 min. Dat was goed voor een 22e plaats. Stijn had deze keer het zandbultje en de wendsprong over de balk maar niet gedaan en eindigde op de 18e plaats met een tijd van 7.41 min.

Daarna volgde de B-pupillen Fien, Pien en Julia. Bij de start bepaalde Julia al heel slim haar tactiek door al meteen links bij de start te gaan staan. Dan stond ze meteen aan de goede kant wanneer de ronde naar links ging. Julia liep ook erg hard en wist een mooie 8e plaats te behalen. Ze finishte binnen de tijd van 7.21 minuten. Fien was een echte doorzetter en was ondanks dat ze het koud had en het spannend vond toch maar gestart! Helaas blesseerde ze haar enkel en kon ze de ronde niet afmaken, maar wat kunnen we trots op haar zijn! Ze heeft het toch geprobeerd! Pien stond bij de start nog Fien te motiveren om vervolgens er zelf helemaal voor te gaan. Ze volgt de instructies altijd goed op en wist de ronde wat te doseren. Ze eindigde op de 13e plaats met een tijd van 8.04 min.

Om 15.00 uur mocht Mini-pupil Bram klaar gaan staan bij de start voor een ronde van 1100 meter. Volop kletsend en springend wachtte hij totdat hij mocht starten. Hij finishte in een tijd van 6.34 min. Daarmee behaalde hij een 6e plaats. Hij was nog helemaal niet moe! Mint mocht na Bram ook starten voor de 1100 meter en ging er helemaal voor. Ze heeft al een paar keer een eerste plaats mogen behalen, maar deze keer was er een snellere pupil bij.  Mint vocht ervoor om een podiumplek te behalen ze werd dan ook tweede binnen een tijd van 5.27 min.! Tweede van de Nederheide Commanderije cross en van Brabant! We kunnen wel zeggen dat er een GAC storm over het parcours is gevlogen zo snel waren onze pupillen bij het toch wel wat zware parcours!