Bostraining Mini/C/B/A-pupillen

Zondag 13 februari gingen 9 pupillen: Stijn, Bram, Milan, Mint, Julia, Pien, Yur, Fabienne en Maud naar Nederheide om alvast een gedeelte van het parcours van de Nederheide Commanderije cross te oefenen. Of was het om lekker te spelen bij een plas met ijsstukken erin? Na een voorbereidende eigen warming-up van rennen bij de parkeerplaats kon de training dan starten. Voor de trainers Mark en Sandra stond de training dit keer in het teken van ‘ creatief met gekleurde hoedjes’ ! De gekleurde meegenomen hoedjes kwamen namelijk steeds bij oefeningen in het parcours terug. Allereerst in een rij lopen met een gekleurd hoedje in de hand. Werd jouw kleur opgenoemd dan moest je naar voren in de rij rennen. Vervolgens werd de warming-up bij de houten fietsenstalling vlakbij het strandbad gedaan. Gekleurde hoedjes mochten ze in verschillende (fiets)vakken leggen. Vervolgens kregen ze verschillende opdrachten (hinkelen naar groen, knieheffen naar blauw…enz.). Daarna gingen we een stukje rennen over een smal pad en daar steeds dicht langs het pad 10 bomen aantikken en dan 5 seconden een sprintje en weer 10 bomen aantikken enz. Zo steeds opnieuw tot we bij het zandbultje kwamen. Sommige waren al wat moe, maar rennen op een bultje gaf meteen weer energie! Ja en ook hier kwamen de hoedjes weer tevoorschijn. Welke groep was het snelste met alle hoedjes (d.m.v. estafettevorm) op de berg te leggen? De 2 groepen renden in een hoog tempo bultje op en af. Stijn vloog zelfs bijna de bocht uit en Mint startte al voordat de ze werd aangetikt! Yur liep snel de bult op en bracht het hoedje als een frisbee op de andere hoedjes. Milan ging als een speer en liep de bult even snel erop als eraf. Nadat we de bultjes-oefening gedaan hadden kwam er een spontane oefening vanuit Stijn: een wendsprong over de balk. Met gemak ging o.a. Maud erover heen. Bram en Julia hadden een eigen variant bedacht en gingen er onderdoor! Pien was erg fanatiek en schaafde haar onderbeen aan de balk. Maar ondanks dat ging ze daarna gewoon weer mee met de rest om het parcours te vervolgen over een mooi bochtjes-pad. Fabienne vond dit pad ook erg leuk en liep dan ook als een haas zo snel helemaal voorop. Eenmaal weer bij de weg aangekomen nog even een oefening met…jawel hoedjes! Zigzagrennend van hoedje naar hoedje en zo samen een slinger vormen. Het laatste stukje nog over een bospad rennen en een eindsprintje. Voor alle atleten een groot compliment dat ze vol enthousiasme mee hebben gedaan!

Ook een groot compliment voor de sportieve ouders, want zij hielden het zelfs langer dan 1 uur vol om te wandelen!  Op naar de Nederheide Commanderije cross op zondag 20 februari!