A-pupillen kletsnat maar voldaan bij Nederheide

Het was een behoorlijke afstand die gelopen moest worden tijdens de cross bij Nederheide in Milheeze afgelopen zondag. De twee rondes die zij moesten lopen waren goed voor in totaal 1630 meter. Dat is een flinke afstand, maar dat schrok Imke, Maud, Stijn en Vic niet af om mee te doen. Zij hadden er duidelijk zin in om weer eens aan een cross te kunnen deelnemen.

Na een redelijk droge ochtend werd het ‘s middags toch nog flink nat, precies op het moment dat de pupillen hun races moesten lopen. Stijn en Vic startten bij de jongens met een flinke wind van voren richting de bossen. In de bossen waren het vooral de modderige paden die een uitdaging vormden voor de kinderen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Stijn bouwde zijn race goed op en probeerde het laatste stuk nog wat extra snelheid te maken richting de finish. Hij eindigde in een tijd van 8.07 minuten. Ook Vic Nooijen begon niet te hard en liet de regen geen spelbreker zijn. Hij kon er de laatste 100 meter nog een sprintje uittrekken en eindigde in een mooie tijd van 9.30 minuten.

Bij de meisjes zagen we Maud Jansen weer aan de start verschijnen. Maud is het laatste jaar flink gegroeid, zowel fysiek als mentaal en ze laat zien dat ze steeds sterker wordt bij de wedstrijden. Zij liep een uitstekende race en eindigde kletsnat maar voldaan in een tijd van 7.47 minuten.

Imke v/d Berg is al een paar maanden geblesseerd aan haar hak en ze is langzaamaan haar trainingen weer aan het oppakken. Maar deze fanatiekeling is niet te stoppen als het om wedstrijden gaat en ze wilde dan ook heel graag met de cross meedoen. Ze mocht niet voluit lopen (een stevige uitdaging voor Imke), en dat is ook precies wat ze gedaan heeft. Heel knap van haar! Zij finishte in een tijd van 8.58 minuten, zonder pijn aan haar hak En daarom kunnen we verwachten dat Imke over een paar weken weer helemaal de oude is.

Maud Jansen