Pietentraining in de Handelse bossen

Ondanks dat de trainingen op maandag-en woensdagavond niet door kunnen gaan vanwege corona laten wij ons niet uit het veld slaan! We hebben nu een aantal bostrainingen in een aantal weekenden gepland.

Zaterdag 4 december hadden de Mini-C-B-pupillen in de bossen in Handel een bostraining die tevens een pietentraining was. Negen pupillen (Yur, Milan, Julia, Jenn, Fien, Pien, Soof, Zoë en Jakob) waren super fanatiek om een nieuwe piet van Sinterklaas te worden. Allerlei oefeningen werden er gedaan om het pietendiploma te behalen. Er waren 5 verschillende oefeningen voor de aankomende atletiek-pieten bedacht en afhankelijk van welk nummer je dobbelde deed je de oefening (bij nr. 6 mocht je een oefening kiezen). Elke oefening moest je ,Julia weet dit nog heel goed,twee keer doen. Zo moesten ze een hoge berg op rennen (op het dak klimmen)wat favoriet was bij Jakob! Of over horden en over cadeautjes rennen (op het dak lopen-over de schoorstenen stappen) Of door een hoepel kruipen(door de schoorsteen). Ook werden er kunsten gemaakt en moesten ook Mark en Sandra eraan geloven om een kunstje te laten zien. Zij konden niet tippen aan de lenige bruggetjes die door Soof, Fien en Julia werden gemaakt! Of aan de radslagen van Jenn en Zoë! Verder werd er met takjes en een mini-sinterklaas in een hoepel geworpen (cadeautjes in de schoorsteen doen). Hier bleek piet Milan goed in te zijn! En om de oefeningen helemaal in pietenstijl te doen werd er door sommige, o.a. door Pien, met zand zwarte vegen op het gezicht gezet en werden er nieuwe pietenmutsen uitgevonden! Wat je toch allemaal al niet kunt doen met markeringhoedjes! We hadden ook een soort van hoofdpiet onder ons die alles goed in de gaten hield, Piet Yur. Natuurlijk werd de training ook afgesloten met wat lekkers van Sint en konden de ‘ nieuwe’ pietjes van sinterklaas weer tevreden naar huis.