Thijs van Duijnhoven wint triatlon Challenge

In het afgelopen najaar is er weer fanatiek gestreden in de interne Challenge Competitie van Triathlon Groep Gemert. Deze bestaat uit diverse onderdelen bestaande uit zwemmen, fietsen, lopen of een combinatie daarvan. Na 5 onderdelen toonde Thijs van Duijnhoven zich de beste allround triatleet en werd voor het eerst Challenge kampioen.

Normaal staat van maart tot november elke maand een onderdeel op het programma. Dit jaar in verband met Corona werd de competitie slechts in het najaar gehouden. Thijs nam van meet af aan de leiding in het klassement met zijn overwinning in het eerste onderdeel een, Swim-Run bij het Zuth in Bakel. Doch een maand later in het tweede onderdeel verloor hij nipt de leiding aan Leon Rooijakkers in een tijdrit over 25 km. Specialist Tom van den Elzen won deze tijdrit met overmacht in een tijd van 34.43.

Hierna volgde een onderdeel wat voor verrassingen kon zorgen, de zogenoemde Mystery Race. Hierin liepen de triatleten eerst 5 km in een vooraf opgegeven eindtijd zonder horloge. Daarna volgde een tijdrit van 10 km. Degene met het kleinste verschil tussen opgegeven en werkelijke looptijd mocht als eerste starten aan de tijdrit, en degene met het grootste verschil het laatst. Met een verschil van slechts 3 seconden was Otto Peetoom het beste in staat zijn gevoel te koppelen aan looptempo en mocht als eerste van start. Tom van den Elzen vertrok als 6e na 2 minuten maar snelde al zijn voorgangers meedogenloos voorbij en won alsnog.

Het daaropvolgende onderdeel, de 1 km Swim, werd gehouden in het zwembad van Fitland. Thijs liet zien dat hij een fantastische zwemmer is en consolideerde zijn leiding in het klassement door als tweede te eindigen achter Tom van Eemeren, die de 40 banen aflegde in een razendsnelle tijd van 13.37.

In het finale onderdeel, een loopcross van 7 km had Thijs de titel voor het grijpen maar het gevecht om de 3e plaats kon nog spannend worden tussen Peter van der Putten en Johan van Eemeren. Peter had goede hoop, ware het niet dat Johan alles in het werk zette en met slechts 3 punten verschil de 3e podiumplek veroverde. Christ Korsten liet er geen gras over groeien en kwam met ruime marge na 7 km crossen als eerste over de streep. Met 126 punten haalde Thijs trots de felbegeerde Challenge titel binnen en met 107 punten was er een verdiende 2e plek voor Leon Rooijakkers.

Uitslag eindklassement: 1. Thijs van Duijnhoven 126; 2. Leon Rooijakkers 107; 3. Johan van Eemeren 103; 4. Peter van der Putten 100; 5. Willem van der Krieken 92; 6. Johnny Engels 84; 7. Mireille van Schijndel 83, 8. Hanneke van der Krieken 63; 9. Tom van den Elzen 60; 10/11. Xander Falier/Maaike Dortmans 57; 12. Wilco Mansvelders 56; 13/14. Christ Korsten/Tom van Eemeren 53; 15. Bart van Schijndel 46; 16. Mark van Schijndel 45; 17. Martijn Geerts 41; 18/19. Coen van Schijndel/Otto Peetoom 34; 20. Janny Spierings 31; 21. Laurens van Herpt 25; 22. Nikki van Doornen 22; 23. Ton van Duijnhoven 11.