Mooie podiumplekken voor GAC-lopers tijdens Scopias Cross Venlo

Na op diverse andere locaties de jaarlijkse cross georganiseerd te hebben keerde Scopias deze keer terug naar het gebied van de Snelle Sprong voor de tweede wedstrijd in de Limbracompetitie op zondag 7 november 2021.

Gelijk vanaf de start ging het in een lange rechte lijn langzaam omhoog dus de beentjes liepen meteen al flink vol. Daarna wat vlakker door het mooie natuurgebied en een flinke afdaling richting de finish.

De lopers voor de lange cross moesten twee grote ronden afleggen met een totaal afstand van 9700m.

Evenals vorige week in Weert werden er door de GAC-lopers mooie prestaties geleverd met diverse ere-plaatsen als gevolg.

Stefan van Oosterwijk liep vanaf de start mooi voor in de wedstrijd mee. En na de eerste ronde kwam hij in zijn klasse als eerste door. In de tweede ronde wist hij deze plek te behouden dus voor Stefan was er met dit sterke optreden een plek op de bovenste plaats op het podium bij de M45.

In dezelfde klasse was het Edwin Kok die ook een zeer gedegen wedstrijd liep hij werd hiervoor beloond met een derde plek.

Jos de Groot loopt in de klasse M55 en is iedere wedstrijd in zijn categorie voor in het veld te vinden.

Zo ook afgelopen zondag in Tegelen/Venlo.  De tegenstanders waren niet tegen het sterke lopen van de man uit de Rips opgewassen en zo mocht ook Jos plaats nemen op het bovenste trapje van het podium.

Voor Ivo Starren stond de eerste wedstrijd na zijn goede marathon in Berlijn op het programma. Ivo liep een goede wedstrijd, dacht volgens eigen zeggen dat hij misschien iets te veel over had op het einde, en kwam in de klasse M40 op een mooie  vijfde plek over de meet.

Ara vd Eijnde eindigde bij de mannen senioren midden in het veld en legde beslag op plek  achttien.

De korte cross ging over dezelfde ronde als de lange alleen hoefden de deelnemers maar een ronde af te leggen met een afstand van 4850m.

Francien Lenssen hield de club-eer hoog bij de V45.  Francien leek totaal geen last te hebben van de marathon in Eindhoven van nog geen maand geleden.  In haar klasse snelde ze naar de overwinning met een mooie voorsprong op de nummers twee en drie.

Jelle v Oosterwijk heeft bij de junioren A te maken met een zeer sterke categorie jonge mannen.  Een mooie vierde  plaats was voor Jelle de beloning voor zijn harde werken tijdens de trainingen de afgelopen tijd.

De meisjes junioren A en B liepen een afstand van 2950.  Eva Kok is nog altijd maar B juniore maar de talentvolle loopster uit Stiphout was in Venlo/Tegelen wederom alle A en B juniores te snel af en behaalde opnieuw een mooie overwinning. De overwinning bij de meisjes B was dus voor Eva maar clubgenotes  Floor Vulders en Laurie Santegoeds deden het ook uitstekend . Floor eindigde als nummer drie en Laurie werd de nummer vijf in de wedstrijd.