Molenvencross Stiphout

Zondag 14 november, en alweer de derde wedstrijd in de Limbracross competitie. Ditmaal georganiseerd door de HAC in de bossen van Stiphout.

Zoals ieder jaar weer een pittige omloop door de diverse korte klimmetjes die elkaar snel opvolgen op een gedeelte van het parcours. Door de vele gevallen bladeren en de regen van zaterdag was het op sommige stukken ook nog wat drassig en glad. Maar dat hoort er allemaal bij op een veldloop en het mag de pret niet drukken.

Zoals altijd waren het de lopers van de lange cross over 9220m die de wedstrijd openden. Vier ronden moesten er gelopen worden. Een zestal lopers van de GAC gingen van start voor deze afstand. De enige vrouw van deze zes was Eefje Melssen die in Stiphout haar eerste cross van het seizoen liep.  Eefje was zeer tevreden na afloop en met  haar vierde plek greep ze maar net naast de prijzen.

Bij de mannen 55 was het wederom Jos de Groot die aan het langste eind trok met opnieuw een ruime overwinning na een goed gelopen race. Peter Verbruggen behaald bij de M50 een  elfde  plek.

Voor Stefan van Oosterwijk begint het ook een beetje een gewoonte te worden om op het podium te staan. Stefan behaalde opnieuw de winst bij de M45 en deed goede zaken voor zijn stand in de Limbracompetitie. Voor Edwin Kok was er deze keer een goede vierde   plek in dezelfde categorie.

Ara vd Eijnde ging eveneens van start voor de lange cross hij ging als zestiende senior de finish.

De korte cross, zoals bijna altijd de halve afstand, over twee ronden had een afstand van 4740m.

Ook Francien Lenssen mocht na haar clubgenoten Stefan en Jos op de  hoogste trede plaatsnemen.

Francien liep aanvankelijk op een tweede plek in de wedstrijd maar wist zichzelf goed op te peppen met in gedachte de 400punten voor de eindoverwinning. Een goed gelopen laatste stuk van de race leverde haar dus inderdaad de winst en 400 waardevolle punten op voor het klassement bij de V45.

Martijn Stigter loopt ook in de klasse 45 maar dan bij de mannen. Helaas voor Martijn ging hij in de tweede ronde door de enkel waardoor hij in tempo wat terug moest. Gelukkig kon hij de wedstrijd volbrengen. Hij finishte mooi in de top tien met een negende plaats.

Jeske vd Ligt liep een uitstekende wedstrijd bij de vrouwen senioren. Helaas voor Jeske kwam ze in de bocht naar de baan toe ten val waardoor ze de loopster voor haar net niet meer kon pakken. Maar met haar twaalfde  plek mocht Jeske zeer tevreden zijn.

De wedstrijd bij de A jongens (-20 jaar) ging eveneens over 4740m. Deze keer was er, evenals vorige week,  voor de zeer goed lopende Jelle van Oosterwijk een heel mooie vierde   plaats in het sterke junioren veld.

Eva Kok en Floor Vulders-Jochems vertegenwoordigden de Gemertse Atletiek Club weer bij de meisjes junioren B.  Opnieuw was Eva Kok met een  sterk optreden alle andere junioren loopsters te snel af.  En ook Floor mocht weer het podium betreden. Voor haar was er een tweede plek.