Imke en Stijn naar Zandboscross

Stijn en Imke v/d Berg verschenen in Deurne aan de start van de Zandboscross. Publiek was niet toegestaan maar gelukkig kon de wedstrijd wel gewoon doorgang vinden.

Bij de jongens pupillen A deden 37 jongens mee en daarom was het dringen bij de start. Maar gelukkig bleef Stijn goed op de been. Hij was tijdens de vorige cross een beetje te hard van stapel gegaan en daar had hij van geleerd, want hij begon zijn race van 1400 meter rustig en wist langzaamaan te versnellen tot een sprintje aan het eind. Stijn eindigde in een tijd van 7.11 minuten.

Zijn zus Imke was daarna aan de beurt in een groep van bijna 50 meisjes pupillen A. Ook Imke paste op dat ze niet te snel zou beginnen en zorgde dat ze uit het gedrang bleef van de andere meisjes. Imke bleef ontspannen lopen en haar conditie wordt duidelijk steeds beter. Zij kon haar snelheid tijdens de race beetje bij beetje opvoeren en finishte in een tijd van 7.03 minuten.

Allebei prima gedaan! Op naar de volgende cross in januari in Asten.