Eerste cross-wedstrijd van de C/B-pupillen

Zondag 31 oktober liepen Luc (C-pupil) en Julia, Pien en Yur (B-pupillen) hun eerste cross-wedstrijd van het seizoen 2021-2022. Deze Ijzeren Man-cross vond plaats in Weert.

Met een beetje spanning gingen Yur en Pien naar deze wedstrijd toe. Onderweg naar de wedstrijd toe werd het geduld van deze twee pupillen ook nog eens op de proef gesteld. De tocht in de auto achter een langzame tractor met caravan daarachter zorgde voor een langere rit dan gepland, maar met veel raadsels en moppen werd de tijd goed doorgekomen. Eenmaal aangekomen waren Julia en Luc er al. Julia had haar oudere zus Lisa al zien lopen en was er zelf al helemaal klaar voor! Luc was, na verschillende bezoekjes aan het toilet van de spanning, er ook klaar voor. Zeker toen hij hoorde dat hij maar 1 ronde moest lopen i.p.v. twee ronden. De B-pupillen Julia, Pien en Yur mochten om 14.20 uur starten. Julia liet zien dat ze ook in een nieuwe categorie bij de beste atleten hoorde. Met veel doorzettingsvermogen en rode wangen van de inspanning liep ze 1145 meter in 5.17 minuten en werd ze 3e ! Pien was de ochtend al vroeg op omdat ze zo’n zin had in de wedstrijd en nam haar enthousiasme mee in het lopen. Vol energie startte ze ook de 1145 meter en finishte als 13e met een tijd van 6.06 minuten. Yur had het tijdens het lopen soms een beetje zwaar, maar liep keurig 2 ronden uit in een tijd van 7.08 minuten. De boterham na het lopen ging er dan ook goed in! Luc startte om 14.30 uur zijn ronde van 800 meter. Ondanks dat langere afstanden niet zo zijn favoriet is wist hij een 8e plek te behalen met 4.08 minuten. Deze vier, zoals Speedy al aankondigde, liepen met veel plezier! En het plezier was er na de wedstrijd onderling ook nog. Samen poseren voor de foto, een kikker vangen, gezellig kletsen… Dat is hoe we het graag zien: De G van Gezelligheid was duidelijk aanwezig. En daarnaast voegen we er deze dag een grote D aan toe van Doorzettingsvermogen van alle vier de atleten! Super goed gedaan!