Marathon Eindhoven 2021 succesvol voor GAC lopers

De eerste van drie grote marathons in Nederland was afgelopen zondag 10 oktober in Eindhoven.

Gewoon weer met publiek en een flink startveld. Genieten van de vele lopers, goede prestaties en het fantastische weer voor de marathonlopers.

Een viertal lopers van de Gemertse Atletiek Club stonden aan de start voor de marathon. De verwachtingen waren na een lange periode zonder marathonwedstrijden hoog gespannen.

Maar een marathon is niet vooraf helemaal te voorspellen. Er hoeft maar iets niet mee te zitten er kan een streep door de verwachtingen.

Stefan van Oosterwijk verkeerd in een supervorm en het doel van Stefan was dan ook om binnen de drie uur over de finish te komen.  Vanaf de eerste kilometer liep hij in een strak schema en hield hij zich exact aan de tijden die gelopen moeten worden voor een sub drie marathon. Gaande weg de wedstrijd kreeg Stefan het gevoel dat het er deze tiende oktober ging gebeuren en begon hij aan een inhaalrace. De ene na de ander loper werd ingehaald en met een laatste kilometer van 3.39min kwam hij over de finish in een fantastisch nieuw persoonlijk record van 2.55.32uur en een mooie 10de plek bij de M45.

Michael Megos liep lange tijd op een geweldig eindtijd maar moest helaas het laatste deel van de wedstrijd wat toegeven. Maar ook  hij finishte binnen de grens van drie uur in een mooie tijd van 2.56.31uur.

Er was wat blessureleed maar toch besloot Dorus Jaspers van start te gaan in Eindhoven. Heel ontspannen liep hij zijn race. Natuurlijk worden de laatste kilometers zwaar maar met de noodgedwongen geringe voorbereiding mocht ook Dorus tevreden zijn met zijn tijd van 3.20.56uur.

Francien Lenssen behaalde in haar dertiende marathon de overwinning bij de vrouwen 60. Francien is een echte diesel. Haar kilometers rolden er in een vlak ritme uit. En met haar tijd van 3.34.32uur haalde ze ruim een half uur van het bestaande clubrecord af en liep ze tien minuten sneller dan in haar vorige marathon in Valencia.

Luc Schout is in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam op 24 oktober. In Eindhoven startte Luc op de  halve marathon en behaalde daar een mooie derde plek met een tijd van 1.11.37uur.

Ook vermeldenswaard is nog de marathon van Ivo Starren twee weken geleden in Berlijn. Ivo liep daar een tijd van 3.01.25uur en verbeterde zijn persoonlijk record met bijna een kwartier.