Triatleten actief op meerdere fronten

Na een lange tijd van corona maatregelen komen langzamerhand de sportevenementen voor Triatlon Groep Gemert ook weer op gang. Zo waren de triatleten in het weekend van 4 en 5 september volop actief op diverse locaties.

Op zaterdag 4 september nam Janny Spierings deel aan een 174 km lange Graveltocht de “Dirty Boar” door Natuurpark Hoge Venen in België. De tocht is een stevige sportieve uitdaging met vele verraderlijke beklimmingen in een totaal van 2700 hoogtemeters. Hierbij is tijd ondergeschikt aan plezier in een prachtige natuuromgeving. Na een lange dag hard werken kon Janny voldaan haar speciale “Dirty Boar” finishers cap in ontvangst nemen.

Iets dichter bij huis namen op zondag 5 september drie triatleten deel aan de High Tech Triatlon. Deze werd gehouden op de slimste vierkante kilometer van Europa op de High Tech Campus in Eindhoven. Het echtpaar Willem en Hanneke van der Krieken en Maaike Dortmans waren vertegenwoordigd voor de Triatlon Groep. Willem nam de kwart afstand voor zijn rekening en zette daarin een mooie tijd neer van 2 uur 20. Beide dames namen deel aan de achtste afstand. Maaike toonde haar wilskracht door zelfs na een bijensteek op de fiets alsnog te finishen in 1 uur 26. Voor Hanneke was het haar eerste officiële wedstrijd die ze succesvol in 1 uur 23 volbracht. Het trio heeft enorm genoten van een goed georganiseerd evenement en ambiance op de High Tech Campus.

Tenslotte werd ook op zondag rondom ’t Zuth in Bakel gestreden in het eerste onderdeel van de Challenge competitie, een Swim-Run. Vanwege Corona kon deze jaarlijkse interne competitie van de Triatlon Groep nu pas van start gaan en is dit jaar beperkt tot slechts vier onderdelen. Thijs van Duijnhoven was overtuigend de snelste na 1 km zwemmen en 3 km hardlopen. Speciaal en leuk was de eerste deelname van Nikki van Doornen, recentelijk nieuw lid van de Triatlon Groep. Nikki heeft een erfelijke bindweefselaandoening en legde na 1 km gezwommen te hebben knap het loopgedeelte af met haar handbike. Helaas was de opkomst niet erg groot maar de aanwezige triatleten nemen hierdoor wel een voorsprong op de concurrentie in het algemeen klassement. Het volgende onderdeel, een tijdrit, staat gepland op 17 oktober.

Uitslag Swim-Run: 1. Thijs van Duijnhoven; 2. Leon Rooijakkers; 3. Johnny Engels; 4. Peter van der Putten; 5. Mireille van Schijndel; 6. Nikkie van Doornen.