Thuiswedstrijd voor de A-pupillen

De laatste Athletics Champs wedstrijd van dit seizoen werd gehouden op 4 september op onze eigen atletiekbaan, 1 week na de start van de trainingen na de vakantie. Het beloofde een prachtige dag te worden, maar ‘s ochtends was het vooral nog erg fris, waar het publiek in korte broek toch niet op gerekend had.

Voor Lisa Schrama en Fenne Hurkens was deze wedstrijd een mooie opwarmer voor de Brabantse Kampioenschappen die volgende week in Bergen op Zoom worden gehouden. Lisa heeft altijd zin in een wedstrijd en zij gooide een hele reeks mooie worpen met de vortex en behaalde een pr van 22 meter.

Fenne heeft dit seizoen al veel persoonlijke records gehaald en wist na een weekje kindervakantieweek toch nog haar beste prestatie op de 60 meter sprint te verbeteren naar 10.8 seconden.

Lidia Habtay en Rivka Hendriks hadden beide een goede dag en wisten op 3 onderdelen hun beste prestatie te verbeteren. Lidia is sneller geworden en liep een snelle race op de sprint en de 60 meter horden in resp. 11.4 en 13.8 seconden. Het verspringen ging ook prima en ze kwam tot een afstand van 2.30 meter.

Rivka was goed in vorm, zo net na de vakantie en behaalde bij beide werpnummers een persoonlijk record. Ze wierp de vortex naar 13,5 meter en slingerde de discus met een mooie techniek naar 11,5 meter. Bij het verspringen sprong Rivka 2,55 meter, waarmee ze een mooie vooruitgang liet zien.

Stijn was de enige jongen die deze dag meedeed in het GAC-team. Het lijkt wel of hij in de vakantie doorgetraind heeft want hij haalde op de beide sprintnummers een persoonlijk record. Of zou het komen dat hij extra gemotiveerd was omdat hij eigen publiek had meegenomen die naar hem kwamen kijken? Hoe dan ook, Stijn liep een supersnelle tijd van 10.6 op de 60 meter sprint en 11.8 op de 60 meter horden. Heel knap! En als je veel snelheid hebt, kom je over het algemeen ook verder bij het verspringen. Daarbij lukte het dus ook om een record te springen van 2,75 meter.

Bij de start van de stadioncross begon de zon te schijnen. De kinderen moesten op de baan en buiten de baan door de bossen een aantal rondes lopen. Dat hebben ze allemaal goed volgehouden en vooral Fenne had haar race goed opgebouwd waardoor ze als eerste van het team finishte. De wedstrijdorganisatie had ondertussen de tijd om diploma’s te maken voor iedereen en na uitreiking hiervan en de bijbehorende medailles kon iedereen tevreden huiswaarts.