Succesvolle Kuilenloop voor GAC

Het is alweer september en evenals vorig jaar kon  AV Olympus haar jaarlijkse Kuilenloop organiseren. Fijn dat er weer hier en daar een wedstrijdje gelopen kan worden. Zeker als het zo goed geregeld is als deze loop in en rondom het natuurgebied de Kuilen in Mill/Langenboom.

Een elftal lopers van de Gemertse Atletiek Club stond aan de start voor een wedstrijd over 5 of 10km.

Voor de meesten was het een hele tijd geleden dat er aan een wedstrijd was deelgenomen dus het was spannend hoe het allemaal zou gaan lopen.

Bij de 5 km voor de dames senioren was het de jeugd die het voortouw nam. De overwinning ging naar Eva Kok in een mooie tijd van 20.43min en Alies van Oosterwijk was, na een periode van blessureleed, uitermate tevreden met haar mooie derde plek en tijd van 22.15min.

Jelle v Oosterwijk koos eveneens voor een 5km.  Na een prachtig persoonlijk record vorige week op de 5km op baan in Best was Jelle gedreven om in Mill ook een mooie prestatie neer te zetten. Jelle finishte in een tijd van 19.09min en mocht hiermee op de derde plek van het podium plaatsnemen.

Ook voor Annemieke Pluijm was er een mooie prestatie met haar 34.39min. op de 5km.

Op het podium van de 10km zagen we twee loopsters van de GAC op het hoogste podium. Voor Fannie van Bree was er een overwinning bij de V40 en Francien Lenssen zegevierde bij de V50. Hun tijden waren respectievelijk 44.38min en 48.08min.

Bij de mannen senioren eveneens een Gemertse loper op het podium. Michael Megos werd hier derde in 37.59. Dezelfde plek was er voor Stefan van Oosterwijk bij de M40. Stefan is volop in voorbereiding voor de marathon van Eindhoven , dus er moeten flink wat lange duurlopen gedaan worden wat vaak wat ten koste van de snelheid gaat.  Stefan was daarom ook zeer tevreden met zijn tijd van 37.18min over de 10km.  In dezelfde klasse werd clubgenoot Edwin Kok vierde in 38.29min.  Ook voor Edwin was dit een test in voorbereiding van de halve marathon van Cranendonck over twee weken.  Voor Jordan van Lee kon er een zevende plek en een tijd van 43.48min genoteerd worden.

Dan nog Jos de Groot. Ook hij mocht op het podium plaats nemen. De loper uit de Rips werd eveneens derde maar dan bij de M50 en klokte een tijd van 43.25min.

Mooie prestaties dus in deze mooie loop.

Het begin is weer gemaakt. Nu maar hopen dat de najaarslopen en het veldloopseizoen ook doorgang kunnen vinden.