Pupillenwedstrijd is Oss

Met negen A-pupillen stonden we op 18 september op het veld van AV Oss ‘78 voor een Athletics Champs wedstrijd. De pupillen hadden een gezellige wedstrijd met veel eigen publiek.

Het is voor de kinderen fijn dat de ouders weer mee naar de wedstrijd mogen gaan en ze lieten zaterdag dan ook zien wat ze allemaal in huis hadden op de verschillende onderdelen.

Elin van Falier had haar eerste wedstrijd op deze zonnige dag in Oss. Ze is nog maar kort lid, maar ze had er zichtbaar zin in en zette op alle onderdelen een eerste prestatie neer. Zeker op de 6 minutenloop liet ze zien dat ze een mooie looptechniek heeft en liep naar een afstand van 1175 meter.

Pleun v/d Kemp had dit jaar ook niet eerder een wedstrijd meegedaan. Haar techniek op de diverse onderdelen is prima en daarmee kwam ze bij het voretxwerpen en het slingeren uit op 10,50 meter en kon de 60 meter sprint voltooien in 11,0 seconden.

Levi v/d Akker is een snelle jongen. Hij kon zijn snelheid bij het verspringen omzetten in een mooie afstand van 2,75 meter en liep 1275 meter in 6 minuten tijd. Dit waren 2 persoonlijke records en hij behaalde er nog 2 met de beide werpnummers; 13,50 bij het discuswerpen en 16,5 meter met de vortex. Een prima dag dus voor Levi.

Daniaya v/d Heijden had ook een goede dag en kon tevreden naar huis gaan met 3 persoonlijke records, namelijk op de sprint, het verspringen en het discuswerpen. Ze sprintte een supersnelle tijd van 10.0 seconden, ze kwam in de verspringbak neer op 3.20 meter en slingerde de discus weg tot een afstand van 11,5 meter.

Ook Rivka Hendriks weet zich keer op keer te verbeteren en wierp de vortex naar 14 meter, een afstand waar ze zichtbaar heel blij mee was. Verder gaat de lange afstand steeds beter. Samen met Levi liep ze haar rondjes om de baan en kwam uit op een nieuw record van 1275 meter.

Fenne Hurkens heeft vorige week in Bergen op Zoom nog gepiekt op het Brabants Kampioenschap en evenaarde deze week 2 beste prestaties op de sprint met 10.8 en op de duurloop met 1325 meter. Bij het vortexwerpen wierp ze 24 meter ver, wat maar weinig dames haar nadoen op haar leeftijd. Dus ook Fenne kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Menno van Schijndel vond dat hij zijn dag niet had. Het verspringen wilde niet zo lukken deze keer, maar het lukte  hem wel om een record te werpen met de discus. Hij wierp 20 meter, wat de een-na verste afstand was van alle kinderen deze dag. Een prima prestatie. En ook de 60 meter sprint ging prima. Menno kwam in een tijd van 10.0 seconde over de finish. Dus al met al was het voor Menno helemaal niet zo’n slechte dag!

Tot slot was Lisa Schrama van de partij in Oss. Deze jongedame gaat altijd mee en eindigt in het totaalklassement meestal bij de eerste 10 meisjes. Zo ook vandaag. Ze liep een persoonlijk record van 11,1 seconden op de 60m horden en slingerde de discus naar 18 meter. Ze liep zeer snel de 60 meter sprint in 9,9 seconde en liep in 6 minuten naar een afstand van 1275 meter. Lisa wierp de vortex naar 24 meter en sprong 3.20 meter ver. Al met al hele goede prestaties en Lisa werd dan ook 2e bij de meisjes pupillen A.

Stijn v/d Berg vond het vandaag een beetje spannend omdat hij de laatste tijd wat last van zijn ademhaling heeft. Het leek alsof dit hem tijdens de wedstrijd toch niet zo heel erg in de weg stond want hij kon alle onderdelen prima meedoen. Hij haalde zelfs nog een recond bij het vortexwerpen van 13,5 meter. Extra spannend was de 6 minutenloop, maar hij lette goed op zijn ademhaling en kon het volhouden tot het eindsignaal klonk. Stijn kan trots op zichzelf zijn na deze goed volbrachte race.

Op 2 oktober is de laatste wedstrijd van het seizoen, wat betekent dat de tweedejaars A-pupillen nog  1 kans hebben om zich te verbeteren in deze categorie, voordat ze doorgaan naar de junioren. We zijn heel benieuwd of dit nog gaat lukken!