Laatste Athletics Champs wedstrijd voor de Mini/C/B pupillen

Op zaterdag 4 september hadden we een thuiswedstrijd. De laatste Athletics Champs was op onze eigen baan. De 17 fanatieke atleten hadden erg zin in deze laatste wedstrijd. Er waren dan ook veel persoonlijke records verbroken, dit waren er maar liefst 41!

Voor Limar, Isa en Fien was het extra spannend, want dit was hun eerste wedstrijd.

Onze sportieve atleten werden in twee groepjes verdeeld: Mini/C-pupillen bij elkaar en C/B-pupillen bij elkaar. Wij waren team 15 en team 19. Met onze fanatieke teams, begeleidt door erg behulpzame ouders en niet te vergeten de vele enthousiaste toeschouwers, behaalden we de tweede en de derde plek tussen alle andere teams.

Zoals bij elke wedstrijd werd er gestart met de teamestafette. De kinderen gaven elkaar tips om goed klaar te staan, zodat het stokje snel door gegeven kon worden. De tijden die werden gelopen; 3.18 en 3.31 minuten.

Vervolgens waren de onderdelen medicienbal stoten en vortex werpen aan de beurt. Job stootte de bal naar een mooie afstand van 6,20 m een nieuw persoonlijk records. Ook Vic en Stijn lieten zien dat zij de bal ver kunnen stoten. Vic had een nieuw persoonlijk record van 5,00 m en Stijn van 5,40 m. Ook Jazz stootte de bal naar een nieuw record, 4,90 meter.

Bij het vortex werpen lieten Julia, Fien en Isa zien dat zij tijdens de trainingen goed hebben geoefend. Alle drie wierpen een nieuw persoonlijk records. Julia 9,50 meter, Isa 9,00 meter en Fien 8,50 meter. Goed gedaan dames.

Daarna mocht team 19 laten zien hoe goed zij met hun team de hindernis pendelestafette kunnen lopen. De kinderen worden verdeeld over de baan. De kinderen rennen over de hordes naar de overkant toe en tikken het volgende kind aan. Zij hadden een mooie tijd van 1.30 minuten. Team 15 had een mooie tijd van 1.19 minuten.

Bij het hoogspringen werd er letterlijk hoog gesprongen, want er werden een aantal persoonlijke records verbroken. Imke en Amber sprongen beide over de 1 meter. Zoë rende drie keer heel geconcentreerd aan maar haalde de 1 meter net niet. Ze heeft een mooie hoogte van 0,95 m gesprongen. Milan sprong na een mooie aanloop 0,85 meter en ook Yur had persoonlijk record van 0,75 meter.

Bij het verspringen zagen we de kinderen letterlijk de verspringbak invliegen. Hier werden net als bij de andere onderdelen vandaag veel persoonlijke records verbroken.

Na een aantal pogingen te hebben gesprongen kwam Thijs tot een mooie afstand van 2,05 meter. Een aantal meisjes konden niet achter blijven en wilde ook graag een persoonlijke records behalen. Jenn sprong na een goede aanloop tot 2,30 m, Limar kwam tot een afstand van 2,25 meter en Mint vloog tot 2,55 meter. Luc behaalde ook een persoonlijke record bij het verspringen, bij zijn eerste poging kwam hij tot 2,70 meter.

Als afsluiting van deze dag kwam het onderdeel stadioncross. De atleten starten op de baan, daarna renden ze over het gras, door de bossen, over de grote berg en weer terug op de baan om te finishen. Door de vele aanmoedigingen gingen de meeste atleten sneller lopen. Knap gedaan, allemaal!

Na deze sportieve dag kwam de prijsuitreiking van alle 6 de athletics champs. In het algemeen klassement werden de Mini/C-pupillen derde en mochten ze de welverdiende beker ophalen! Alle kinderen die mee hebben gedaan met een wedstrijd kregen een mooie medaille en een diploma mee naar huis.

Kortom, het was weer een mooie en sportieve dag!