GAC jeugd presteert op kampioenschappen

Afgelopen weekend kwamen een vijftal jeugdatleten van de Gemertse Atletiek Club aan de start bij twee atletiek kampioenschappen. Fenne, Lisa, Menno en Justen stonden aan de start bij de brabantse kampioenschappen in Bergen op Zoom en Ella mocht deelnemen aan de nationale kampioenschappen meerkamp in Zoetermeer.

Zaterdag 11 augustus reisden de 4 A-pupillen af naar Bergen op Zoom voor hun Athletics Champs wedstrijd. Lisa Schrama had een prima ochtend. BIj de werpnummers, het kogelstoten en vortexwerpen scoorde ze prima afstanden met 6.60meter bij kogel en 25,5 meter bij vortex. Bij het hoogspringen sprong ze een persoonlijk record met 1,10 meter en bij het polsstokverspringen werd 3.65 meter genoteerd. Dit betekende ook 2 persoonlijke records bij het springen. Na beide loopnummers, horden en duurloop, eindigde Lisa als 13 e van Brabant, een mooie prestatie.

Fenne Hurkens wilde als eerstejaars A-pupil graag naar deze wedstrijd om wedstrijdervaring op te doen. Fenne behaalde op alle onderdelen een mooie prestatie en bij het kogelstoten behaalde ze een persoonlijk record van 5,80 meter. De duurloop van 6 minuten eindigde op een afstand van 1325 meter, verder dan dat Fenne eerder liep binnen de 6 minuten. Zij werd uiteindelijk 21ste in een veld van 46 meisjes.

Menno van Schijndel had een hele goede dag op deze gelukkig droge zaterdagochtend. Hij verbeterde zichzelf op vijf van de zes onderdelen en was daar natuurlijk zeer tevreden mee. Bij het hoogspringen sprong hij over 1,25 meter waar hij erg trots op was. De verste sprong bij het polsstokverspringen was 4,15 meter en de kogel stootte Menno naar 6,80 meter. Het afsluitende nummer, de duurloop, hield hij goed vol en hij liep maarliefst 1450 meter. Al met al was het voor Menno een zeer geslaagde dag en hij werd 11e van alle jongens in het totaalklassement.

Justen de Vries houdt het meest van lange afstand lopen. De duurloop is voor hem het hoogtepunt van de dag en in Bergen op Zoom liep hij wederom 1500 meter in 6 minuten tijd. Een hele goede prestatie, zeker omdat hij tijdens de race een keer was gevallen. Ook op de technische nummers zien we dat Justen zich steeds verder verbetert. Hij sprong 10 cm hoger dan zijn beste prestatie op het hoogspringen en sprong 1,20 meter. Zijn tweede persoonlijke record behaalde hij bij het vortexwerpen. Hij gooide de vortex naar 18,50 meter. Justen eindigde deze dag op de 20ste plaats.

Zaterdag 11 en zondag 12 september was Zoetermeer het decor voor de nationale CD Meerkampen. Aan dit officieuze Nederlandse Kampioenschap stond Ella Sponselee aan de start namens de Gemertse Atletiek Club. Op de zaterdag begonnen de meerkampsters met de 60 meter horden. Ella liep hierin een dik persoonlijk record van 11.65 seconde. Het volgende onderdeel, het hoogspringen, is haar favoriete onderdeel waarop ze vorige week nog een derde plaats behaalde tijdens de brabantse kampioenschappen. Ook nu ging dat weer erg goed. In haar tweede poging kwam ze wederom over 1.45 meter. Als afsluiting van de eerste dag benaderde ze haar persoonlijk record op een paar centimeter tot 21.87 meter. Na een nachtje aan het strand in Scheveningen, begon haar tweede dag met verspringen. Helaas haalde ze niet de gewenste 4 meter en moest genoegen nemen met 3.93 meter. Op het kogelstoten ging het juist bijna 1 meter verder dan haar huidige record, ze behaalde 7.30 meter. Op de afsluitende 600 meter liep ze overtuigend haar 4e persoonlijke record, met 2.00.06 sloot ze de meerkamp af met een hele mooie 14e plaats.

Ella Sponselee 600 meter