Vijf A-pupillen in actie in Den Bosch

Zaterdag 10 juli trokken de pupillen van GAC naar Den Bosch voor de 5e Athletics Champs wedstrijd. Er stonden 7 onderdelen op het programma voor de A-pupillen, plus de team-estafette.  Daniaya, Fenne, Levi, Menno en Timo stonden gemotiveerd aan de start van de estafette, waarmee ze met een paar mooie wissels eindigden in een tijd van 2,54 minuten. Het volgende onderdeel was het vortexwerpen, wat een van de favoriete onderdelen is van Timo, die ook deze keer liet ziet dat hij ver kan gooien en noteerde een afstand van 26,50 meter.

De pupillen krijgen het hordelopen steeds beter onder de knie. Daniaya is supersnel op dit onderdeel en liep een dik PR in een tijd van 10,6 seconden. Ook Timo wist een PR te behalen en Levi, die zijn eerste wedstrijd liep, blijkt pijlsnel te zijn en liep een mooie tijd van 12,2 seconden.

Het kogelstoten was het volgende onderdeel op het programma. Jammer genoeg vinden veel kinderen dit een saai onderdeel om te trainen, maar tijdens de wedstrijd bleek dat ze  toch wel iets van de training opsteken. Zo wist Menno zijn PR te verbeteren met maarliefst 1 meter en kwam uit op 6,70 meter na een serie van allemaal verre stoten. Daniaya wist haar PR te evenaren en kwam tot 6,20 meter.

Het hoogspringen is vaak een lastig onderdeel. Alles moet kloppen, van de aanloop tot de landing en alles daartussenin. Dit moet vaak geoefend worden op de trainingen om deze techniek goed onder de knie te krijgen. De eerstejaars A-pupillen springen dit jaar voor het eerst hoog met een landing op de rug en zowel Levi als Fenne sprongen 1 meter hoog. De tweedejaars A-pupillen hebben al meer ervaring met de hoogspringtechniek en dat was te zien.  Timo, Menno en Daniaya sprongen alledrie 1,15 meter hoog.

Het polsstokverspringen ging bij alle kinderen erg goed, maar Fenne spande de kroon. Ze wilde niet meer stoppen en sprong keer op keer een verdere afstand om uiteindelijk te eindigen met 4,35 meter. Dat betekende een persoonlijk record en een plaats in de top 5 van alle A-pupillen.

Tijden de 6 minutenloop moesten Daniaya en Timo het helaas opgeven. Levi en Fenne wisten bij elkaar te blijven en liepen allebei een mooie afstand van 1250 meter. Menno was de snelste van de vijf en eindigde bij de pion van de 1350 meter. Moe maar voldaan keerden we weer huiswaarts en kunnen we ons opmaken voor een lange zomervakantie. Pas in september komen de pupillen weer in actie op de volgende wedstrijd.

De volledige uitslagen vind je hier