Mini/C/B-pupillen behalen eerste plaats in poule in Den Bosch

Zaterdag tien juli gingen we met acht fanatieke atleten (Imke, Yur, Amber, Milan, Jakob, Zoë, Mint en Job) naar O.S.S. VOLO in Den Bosch voor de vijfde Athletics Champs wedstrijd van dit seizoen. Deze keer was de sfeer weer bijna als vanouds, want de ouders mochten weer als toeschouwers rondom de baan aanwezig zijn!

Met hulp van Jeroen en Arjan, erg mooi weer, geweldige inzet van onze pupillen en super veel gezelligheid wisten onze atleten mooie prestaties neer te zetten.

Zoals gewoonlijk werd er gestart met de teamestafette. Heel eerlijk, en een aantal atleten die zelfs het stokje van de rechter naar de linkerhand wisselden werden er 12 rondes gelopen in een mooie tijd van 3.19 minuten. Vervolgens was het onderdeel hurkhoog aan de beurt. Hierbij zweefde Zoë letterlijk over de lat om een nieuw persoonlijk record van 0.85  meter neer te zetten. Ook Amber ging ervoor en kwam ook tot een hoogte van 0.85 meter. Voor haar ook een persoonlijk record. Natuurlijk kon ook Imke niet achterblijven en zij sprong een nieuw persoonlijk record door 0.80 meter te springen. Vervolgens lieten ze zien hoe snel ze waren op de veertig meter sprint. Na een paar pogingen rende Milan al een nieuw persoonlijk record. Hij finishte met een tijd van 7.5 seconden. Met het idee dat er na dit onderdeel een pauze was waarin hij zijn dorst kon lessen wilde hij nog harder lopen. Hij ging zo hard dat hij helaas viel. Maar stoer als hij was liep hij op het einde toch nog even veertig meter en dat ging weer goed. Ook Job ging als een speer en hij liep de veertig meter in maar liefst 6.6 seconden. Een flinke verbetering op zijn huidige record. Na de gezellige pauze op het bultje in de zon kon er gestart worden met vortex werpen. Hier liet Mint haar vader eens even zien wat ze in haar mars had! Recht voor zijn neus bracht ze de vortex tot een persoonlijk record van 9.50 meter. En bij het onderdeel slingeren bracht Yur, onder toeziend oog van zijn vader, de band tot 11 meter. Ook een mooie verbetering.

Jakob was bij het onderdeel horden erg snel en liep, door na een paar pogingen ook door te lopen over de finishlijn, de 40 meter in 10.1 seconden. Bij het afsluitende onderdeel, meters maken, zetten ze hun beste beentje voor en dat resulteerde in mooie resultaten dichtbij hun persoonlijk record of ze evenaarde hun persoonlijk record. Met het hele team behaalden we maar liefst 2156 punten waarbij we deze keer eerste werden in onze poule! Tevreden keerden we daarna weer terug naar Gemert. Nog eventjes trainen en dan staat de zomervakantie alweer voor de deur! En dan al snel ook weer de zesde Athletics Champs wedstrijd op ons eigen terrein. Deze vindt plaats op zaterdag 4 september.

Uitslagen