Jos van Hees 25 jaar triatleet

Dit jaar eert Triatlon Groep Gemert Jos van Hees met zijn 25 jarig jubileum. De sportcarrière van Jos begon op jonge leeftijd met voetbal. Bij SCMH in Mariaheide voetbalde hij uiteindelijk 13 jaar in het eerste elftal. Zoals velen werd ook Jos geïnspireerd door de triatlonsport op televisie en kwam via via op zijn dertigste bij de Triatlon Groep in Gemert terecht. In de beginjaren heeft Jos veel kwart- en halve triathlon wedstrijden gedaan. Eèn van zijn mooiste was de wedstrijd in Roermond waar hij de kwart afstand onder de 2 uur volbracht en in de sprint afstand als eerste nederlander eindigde. De beste herinnering heeft Jos aan de hele triatlon in Almere. Vooral de laatste kilometers waren euforisch en gaven hem kippenvel “all over his body”. Hier behaalde hij zijn doel door onder de magische tien uur te duiken met een tijd van 9 uur 46. Een prestatie waar Jos nog steeds erg trots op is en ook mag zijn. Na Almere ging Jos zich meer focussen op Run Bike Run wedstrijden. In deze discipline bleek hij enorm getalenteerd door in het nationale klassement als 9e te eindigen. Ook op clubniveau behoorde hij bij de beste en als allrounder was hij sterk in elke triatlon discipline. Zo wist hij alle clubklassementen op zijn naam te schrijven, te weten de Sportdrôme Wintercup, het Jan Peeters Puntenklassement en de Challenge. Daarnaast liep hij ook diverse halve en hele marathons met PR’s van respectievelijk 1:21 en 3:09. Jos heeft lange tijd een sterke drive gehad om te presteren en alles eruit te halen wat erin zat. Doch zijn focus is de laatste jaren veranderd van inspannend naar ontspannend sporten. En daarvoor heeft hij het bij zijn geliefde clubje in Gemert, waar ieder kan en mag sporten op eigen niveau, nog steeds prima naar zijn zin. De triatlon Groep feliciteert Jos met zijn 25 jarig jubileum en hopen dat Jos zich nog vele jaren zal blijven ontspannen inspannen in Gemert.