Geslaagde test-event Triathlon Groep Gemert

De naam test-event had voor Triathlon Groep Gemert op zondag 27 juni een dubbele betekenis. Na een lange lockdown periode sinds eind vorig jaar werd er weer een eerste wedstrijd georganiseerd. Tevens was het de eerste clubwedstrijd op een nieuwe locatie.
De zwemlocatie bij Bronlaak waar ruim 10 jaar de clubwedstrijd werd gehouden was vorig jaar plotseling niet meer toegankelijk. De wedstrijd werd toen noodgedwongen vervangen door een Run Bike Run. Wedstrijdleider Leon Rooijakkers en voorzitster Mireille van Schijndel waren van mening dat een triathlon clubwedstrijd behoort te bestaan uit drie disciplines. Het duo vond daarop een nieuwe zwemlocatie bij duiklocatie ‘t Zuth in Bakel bij Stichting Duiksports Noord-Brabant Oost. Rondom deze locatie werd ook het fiets- en loopparcours uitgezet. Om het parcours eerst te testen werd dit jaar de wedstrijd beperkt tot een sprint triathlon met afstanden van 500 meter zwemmen, 25 km fietsen in 3 rondes en 5 km lopen. In de vroege ochtend stonden 23 triatleten/duatleten aan de start om het nieuwe parcours te testen en trotseren. Onder toeziend oog van de duikers van de Gemertse watervrienden werd gezwommen om enkele boeien heen. Tom van Eemeren was het snelst uit het water. Tactisch had hij zonder wetsuit gezwommen en had daardoor een snelle wissel naar het fietsonderdeel. Doch snelheidsduivel Tom van den Elzen wist hem na 1 ronde in te halen en won vrij eenvoudig deze eerste editie. Ondanks het feit dat het om een test event ging waren alle triatleten super fanatiek om een mooie plek te bemachtigen in de einduitslag. Dat gold ook voor het kersverse nieuwe lid van de Triathlon Groep, Hanneke van der krieken. Ze was enthousiast en trots met haar prestatie in haar eerste triatlon wedstrijd. Ook voor twee gast atleten Koen Siebers en Rob van Schijndel was het een eerste ervaring met de triatlon sport. Ook zij zetten een mooie tijd neer en zijn ondanks de anderhalve meter regel nu wellicht wel besmet met het triatlon virus. Na afloop waren de meeste triatleten zeer positief over de nieuwe zwemlocatie en parcours. De organisatoren kunnen dus terugkijken op een geslaagd testevent en willen tevens de duikgroep van de Gemertse Watervrienden bedanken voor hun ondersteuning in het water.
Uitslag/eindtijd individuele triatleten: 1. Tom van den Elzen 1:09:45; 2. Johan van Eemeren 1:11:39; 3. Mark van Schijndel 1:13:55; 4. Tom van Eemeren 1:14:37; 5. Willem van der Krieken 1:14:52; 6. Bart van Schijndel 1:18:08; 7. Peter van der Putten 1:24:22; 8. Janny Spierings 1:24:35; 9. Richard Dwanna 1:25:02; 10. Henny Engels 1:27:29; 11. Hanneke van der Krieken 1:33:09; 12. Mireille van Schijndel 1:36:48;Eindtijd gast triatleten: Koen Siebers 1:21:18; Jim van Eemeren 1:22:42; Rob van Schijndel 1:32:30;Eindtijd duo’s: Martijn Geerts/Richard Snoeks 1:17:34; Henk Martens/Mireille van Schijndel 1:24:00;