GAC – lopers in Halve marathon Helmond

Op zondag 18 juli werd in Helmond een halve marathon georganiseerd door atletiekvereniging HAC en lopersgroep Brandevoort.  De gemeente had vergunning verleend voor deze loop die natuurlijk geheel volgens de coronaregels gelopen werd.

Zo werd er in diverse tijdvakken gestart, de lopers stonden in de startvakken op anderhalve meter en ook publiek werd niet toegelaten op en rond de baan.

Kortom er was alles aan gedaan om het veilig te laten verlopen en de lopers een mooie wedstrijd voor te schotelen. Alleen het weer werkte een beetje tegen. Met een dikke 25 graden was het natuurlijk erg warm om te lopen. Of het nu ging om halve marathon , vijf of tien kilometer, het was gewoon warm!!!

De hoge temperaturen hebben natuurlijk een weerslag op de tijden die gelopen worden maar al met al viel het zeker niet tegen  ook gezien het feit dat er al lang geen wedstrijden meer gelopen zijn.

Twee podiumplaatsen werden er op de  halve marathon behaald door de lopers van GAC.  Beiden in de categorie 45+.

Edwin Kok werd bij de mannen 45 mooi tweede in een tijd van 1.23.44uur.

Bij de vrouwen 45+ finishte Francien Lenssen als de nummer drie. De tijd van Francien was 1.47.59uur

Michael Megos had ook gekozen voor de halve marathon en finishte net voor Edwin in 1.23.22uur

Ivo Starren had voor zijn 21,1 km  1.27.28uur  nodig en kwam hiermee een minuut  voor clubgenoot Stefan van Oosterwijk over de meet. Stefan noteerde 1.28.12uur.   Last but nog least noteerde Jos de Groot een tijd van 1.41.46uur in het warme Helmond.  

De reactie van de lopers was na de wedstrijd dat vooral de laatste kilometers ontzettend zwaar werden. Bij betere weersomstandigheden gaan we zien dat het allemaal flink wat sneller kan.

In de namiddag werd er nog een 5km gelopen volgens hetzelfde principe als de wedstrijd in de ochtend.  Hier was het Eva Kok die de overwinning naar zich toetrok bij de 16-17jarigen in een tijd van 20.07min. Hiermee werd Eva ook nog eens vierde overall in het vrouwenveld.

Voor Jelle v Oosterwijk  was er eveneens een mooie tijd. Jelle had voor zijn 5km 19.32min nodig.

Martijn Stigter mocht zeker tevreden zijn met 23.08min bij de mannen 45 en Annemieke Pluijm noteerde bij de vrouwen 45 een tijd van 40.19min.

Al met al iedereen prima gelopen gezien de omstandigheden.