Mooie prestaties in Boxtel

Met 7 fanatieke A-pupillen vertrokken we zaterdag 12 juni naar Boxtel voor de 4e Athletics Champs competitie wedstrijd. Eindelijk was het weer toegestaan om een wedstrijd bij een andere vereniging te houden, waar deze keer meer dan 170  pupillen aan meededen. Wat hadden we die sfeer gemist het afgelopen jaar!

Lisa Schrama maakte meteen gebruik van de gelegenheid om een paar van haar records te breken. Op 4 onderdelen wist ze zichzelf te verbeteren. Zo wierp ze de discus naar een mooie 17,50 meter en sprong ze, zelfs met tegenwind, verder dan ze ooit eerder had gedaan naar 3,30 meter. Ook op de sprint en de duurloop was ze sneller dan ooit tevoren en was deze dag de GAC-kampioen met 4 persoonlijke records. Ze eindigde bij de meisjes pupillen A op de 4e plaats.

Saar Mickers was ook goed in vorm, vooral op de beide werpnummers. Zowel met discus als met vortexwerpen verbeterde ze zichzelf naar resp. 13 en 13,50 meter. Maar ook op de 60 meter horden wist ze haar tijd te verbeteren en liep in een persoonlijk records van14,6 seconden. En de verwachting is dat ze deze tijd nog verder kan verbeteren bij een van de volgende wedstrijden.

Fenne Hurkens had een pechdag omdat ze zich bij de horden blesseerde aan haar hak. Maar gelukkig had ze voor de blessure-race al een supersnelle tijd gelopen van 11,1 seconde en had ze de discus naar een verre worp van 17 meter gegooid. Hopelijk is de blessure snel genezen, want van deze eerstejaars A-pupil kunnen we nog veel verwachten!

Stijn v/d Berg is een sterk gemotiveerde atleet die na 1 maand lidmaatschap al weet waarin hij zich later wil specialiseren. Dat is bijvoorbeeld op het hordelopen, waar hij in een snelle 12,0 seconden over de finish kwam. Dat was zijn eerste record van de dag. Ook hij liep een blessure op na het hordelopen, maar gelukkig kon hij na behandeling bij de EHBO toch nog verder sporten. Hij herstelde zelfs zo goed dat hij ook zijn tijd op de 60 meter sprint verbeterde naar 10,7 seconden. Heel knap!

Menno van Schijndel is altijd goed geconcentreerd en bereid zich goed voor op de wedstrijd. Dat resulteerde deze keer in een persoonlijk records bij het hordelopen van 11,4 seconden. Op alle andere onderdelen zat hij tegen zijn beste tijden en afstanden aan dus ook Menno kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Voor Justen de Vries is iedere wedstrijd een feestje. Hij is fanatiek en heeft veel plezier in de verschillende onderdelen. Waar veel pupillen tegenop zien is de 6 minutenloop, maar Justen kijkt juist naar dit onderdeel uit. Hij wist zijn eigen records te evenaren door 1500 meter te lopen en eindigde daarmee op een 6e plaats in een veld van 75 jongens en meisjes. Bij het slingeren lukte het Justen om de discus naar een mooie 15,50 meter te gooien; nog niet eerder gooide hij de discus zo ver weg.

Timo van Daal was deze dag vooral goed op de loopnummers. Hij sprintte een snelle tijd van 10,5, liep de 60 meter horden in 11,4 en liep 1250 meter in de 6-minutenloop. De werpnummers bleven vandaag een beetje achter, maar zijn records op deze nummers zijn dan ook erg scherp. We zijn benieuwd of hij deze in een volgende wedstrijd nog kan verbeteren.

Hopelijk kunnen we bij de volgende wedstrijd ook weer publiek op de baan verwelkomen, want sommige kinderen willen heel graag dat ouders en de opa’s en oma’s hen komen aanmoedigen. We zullen het zien, op 10 juli in Den Bosch.