Derde Athletics Champs wedstrijd voor Mini/C/B-pupillen

Op zaterdag 29 mei konden de trommeltjes met lekkers weer klaar gemaakt worden, kon er zonnebrand gesmeerd worden en kon het mooie blauwe GAC-tenue weer aangetrokken worden. Vervolgens kwamen de in totaal 15 atleten weer enthousiast naar de atletiekbaan voor nogmaals een wedstrijd op eigen terrein. Zo had o.a. Zoë er echt heel veel zin in! Ze vroeg vrijdag al wanneer nu eindelijk de wedstrijd was. Ook Skyler was er klaar voor. Met een mooi oranje zweetband om zijn hoofd was hij klaar voor actie! Maar ook de andere 13 atleten waren klaar om te starten. De groep van 15 atleten was gesplitst in 2 groepen met bij elke groep hele goede hulp van ouders die assistent-jury waren. Bedankt ouders!

De wedstrijd startte met het steeds terugkerende onderdeel teamestafette. We konden goed zien dat alle atleten de aanwijzingen van de trainers goed opgepikt hadden en een technisch goede uitvoering van de teamestafette lieten zien; o.a. bovenhands het stokje aangeven, keurig om de pylonen heen…

Vervolgens werden de onderdelen vortex, hurkhoog, slingeren, 40 meter sprint, 40 meter horden gedaan. Bij vortex werpen waren er mooie resultaten van boven de 10 meter. Zo wist Stijn maar liefst 16 meter te werpen. Zoë bracht de vortex, na een paar opwarmworpen te hebben gedaan, naar 15 meter toe. Ook Imke, tussen het moppentappen door,  bracht met al haar kracht de vortex naar 14 meter. Alle drie goed voor een persoonlijk record. Pien sprong voor de eerste keer op een wedstrijd meteen 0.70 meter hoog bij hurkhoog. Dit leverde haar ook een persoonlijk record op. En ondanks dat ze even wat last van haar enkel had gekregen wist ze daarna de wedstrijd nog helemaal mee te doen. Bij het slingeren was Job helemaal in vorm en slingerde de band naar maar liefst 11.50 meter. Bij de 40 meter sprint vloog Mint erg snel de baan over. Ze finishte in 7.8 seconden. Ook Jakob was op dreef en finishte in 8.7 seconden. Yur liet ook zien dat hij in het zonnige weer als een speer ging. Hij liep de 40 meter in 9.2 seconden. Wederom 3 mooie verbeteringen. Het onderdeel horden ging deze dag van alle onderdelen het beste bij veel atleten. Zo verbeterde Milan zich op dit onderdeel. Hij liep de 40 meter horden in 8.1 seconden. Amber liep het in 8.3 seconden, Julia in 9.3 seconden en Skyler in 9.9 seconden. Ondanks dat Jenn was gevallen bij horden behaalde ze toch een persoonlijk record. Ze liep het in 10.2 seconden. Ze had ook heel dapper toch na de val nog een keer gelopen! Voor Thijs waren de horden even hoog als zijn eigen beentjes en hij moest goed hoog springen om over de horden te komen. Ondanks dat er een keer een horden omviel wist hij toch als Mini-pupil een snelle tijd neer te zetten. Hij liep het in 12.7 seconden.

Zoals altijd werd de wedstrijd afgesloten met de 4 minuten loop. Ondanks dat het niet het favoriete onderdeel van Luc is wist hij op 40 meter na 2 ronden te lopen. Heel erg knap! Al met al kunnen we zeggen dat het een gezellige, sportieve en zonnige wedstrijd was!