D-Junioren competitie in Best

Zaterdag 19 juni was het dan eindelijk weer zover. De D-junioren van GAC Gemert mochten eindelijk weer deelnemen aan een externe wedstrijd. Generaal Michaelis uit Best organiseerde de eerste competitie wedstrijd voor de D-junioren uit de regio, waarbij GAC deel nam met een jongens en een meisjesploeg, in totaal 8 fanatieke jeugdige GAC-ers, die het opnamen tegen onder andere Eindhoven Atletiek, Valkenswaard en Attila uit Tilburg.

Bij de meisjes kwam als eerste Danique Adriaans aan de bak bij het hoogspringen. Zij behaalde gemakkelijk een hoogte van 1.10 meter, een evenaring van haar persoonlijke record. Bij het verspringen kwam ze niet helemaal goed uit, maar desondanks toch nog 2,89 meter. Op de 1000 meter liep ze weer een mooi persoonlijk record van 4:16 minuut.

Thalyz Wau had ook twee persoonlijke records, de 2 kilogram kogel stootte ze 5,82 meter ver en op de 60 meter sprint snelde ze naar  9,78 seconde. Met het verspringen sprong ze maar liefst 3,79 meter en dit na een zwaar en gezellig schoolreisje de dagen ervoor. Ook Femke Claasse kwam van datzelfde schoolreisje af, alsof ze niet moe was haalde ze op al haar onderdelen een nieuwe persoonlijk record. Kogelstoten 6,74 meter, discuswerpen 13,44 meter en de 60m sprint 10,69 seconde. Ella Sponselee scoorde ontzettende veel punten met haar prestaties. Op de 60 meter sprint werd ze 7e totaal in 9,64 seconde. Op de 60 meter horden werd ze 3e van alle meisjes in 12,31 seconde (nieuwe record) en ook een nieuwe persoonlijk record op het hoogspringen, waarbij ze maar liefst 2e werd met 1,35 meter hoog.

Bij de jongens kwamen Remco Adriaans, Giel van Oorschot, Bence van de Schoot en Hugo Bisschops aan de start. Bence sprintte zijn 80 meter in 15,74 seconde, sprong 2,63 meter ver en liet de discus in een nieuwe persoonlijk record na 11,43 meter in het gras ploffen. Giel had er zin in en behaalde maar liefst drie persoonlijke records, zijn discus vloog 9,76 meter, de speer 12,97 meter en de 80 meter sprint voltooide hij in 13,56 seconde. Remco sprintte zijn 80 meter in 13,32 seconde. Ook hij haalde twee records, namelijk op de 1000 meter in 3:49,70 min en het hoogspringen 1,30 meter, waarmee hij 3e werd van alle jongens. Hugo liet met 1,25 meter (totaal 4e) zien, dat de GAC-ers sterk zijn bij het hoogspringen. Ook Hugo haalde twee persoonlijke records, op de 80 meter horden vloog hij in 17,40 seconde over zijn horden heen en de 3 kilogram zware kogel vloog 5,15 meter ver.

Na deze succesvolle wedstrijd, zullen we deze jongens en meisjes over twee weken weer aan de slag zien op de volgende competitiewedstrijd in Helmond.