Bas van de Burgt 4e op NK Meerkamp Atletiek

Negen maanden na zijn vorige wedstrijd mocht hij eindelijk weer aan een wedstrijd deelnemen en direct was dat het Nederlands Kampioenschap 10-kamp in Breda.

Wedstrijdritme ten spijt begon Bas zijn eerste dag met een keurige 100m sprint in 11.96 seconde met lichte tegenwind. Bij het verspringen wist hij direct in zijn eerste sprong zijn persoonlijke record te benaderen met een sprong van 6.29 meter. Met de ruim 7 kilo zware kogel wist hij 11,25 meter te stoten. Het hoogspringen verliep niet helemaal volgens planning. Over 1.86 meter vloog hij erg ruim maar 1.89 meter lukte vandaag net niet. Helemaal verzuurd viel hij vervolgens op de grond, een meter na de finish van zijn laatste onderdeel van de eerste dag, de 400 meter. Hij had werkelijk alles gegeven en zijn tijd van 54.04 seconde was precies volgens verwachting.

De volgende ochtend begint altijd zwaar met de eerste dag nog in de benen. De 110 meter horden is wel een van zijn favoriete onderdelen en dat liet hij zien door slechts een paar honderdsten van een seconde van zijn beste tijd ooit af te zitten en dat met een flinke touche van de een na laatste horden, 15,47 seconde. Ook het discuswerpen ging lekker na een goede eerste poging van 33,88 meter, kwam hij uiteindelijk nog tot 34,17 meter. Het polsstokspringen was de afgelopen jaren de achilleshiel van Bas, maar na jaren van harde training vallen alle stukjes nu eindelijk allemaal op z’n plaats wat resulteerde in een nieuw clubrecord van 4.03 meter! Met zelfs genoeg potentieel om dat komende wedstrijden nog te verbeteren. Het speerwerpen, een onderdeel waar hij volgens zichzelf altijd wel 42-43 meter werpt kwam hij deze keer dus ‘uiteraard’ tot 43,10 meter. De afsluitende 1500 meter is niet het favoriete onderdeel van de meeste meerkampers, toch wilde hij onder de 5 minuten lopen om zijn doel van 6200 punten op de tienkamp te behalen. Met een laatste paar rondjes op pure wilskracht finishte hij in 4:56,42 min, doel bereikt, 6222 punten en een geweldige 4e plaats op dit NK.