Mini/C/B-pupillen streden sportief de eerste twee Athletics Champs wedstrijden

De eerste en tweede Athletics Champs wedstrijd van dit seizoen vonden plaats bij onze eigen baan. Iedere vereniging had de wedstrijd bij de eigen baan, maar op afstand streden we allemaal tegen elkaar. Via atletiek.nu waren alle prestaties te zien van elke vereniging.

Ons geweldige GAC groepje Mini/C/B-pupillen werd in twee groepjes verdeeld: Mini/C-pupillen bij elkaar en C/B-pupillen bij elkaar. Twee keer achter elkaar waren we team 14 en team 18. Met onze sportieve teams, o.a. begeleid door erg behulpzame ouders en ex trainster Anne-Mieke, behaalden we de derde en vierde plek tussen alle andere teams.

Ondanks dat er bij de eerste wedstrijd regen was en het weer wennen was aan wedstrijden werden er weer geweldige prestaties neergezet! Waarschijnlijk door de variatie aan gelukssokken die de atleten aan hadden;echte GAC-sokken, gekleurde sokken, sok met hak aan de voorkant enz.. En wellicht ook door het verkrijgen van voldoende energie door al het lekkers (de broodtrommeltjes en pakjes drinken waren al bijna leeg voordat de wedstrijd begon!) Bij de tweede wedstrijd was het weer beter, een zonnetje erbij, en was de concentratie ook verbeterd.

Verder was bij beide wedstrijden de gezelligheid weer aanwezig! Lachende en enthousiaste  atleten. Tussen de onderdelen door  heerlijk met elkaar kletsen, snoepen en tikkertje spelen en zelfs een heus levend ‘ hoopje’ kinderen met lachende snoetjes!

Al die gezelligheid zorgden ervoor dat ze met plezier hele mooie prestaties neerzette.

Zo was het onderdeel hoog een onderdeel waarbij het opviel dat er veel persoonlijke records werden behaald. Zoë van Tilburg (C-pupil) sprong net als Amber (B-pupil) maar liefst 0.90 meter hoog. Stijn , Skyler en Milan (alledrie C-pupillen) sprongen 0.80 meter hoog. Vic (B-pupil) en Julia (C-pupil) sprongen 0.75 meter hoog. Jenn (C-pupil) sprong 0.70 meter hoog. Jakob, die zijn eerste wedstrijd had, sprong als Mini-pupil ook al meteen een hoogte van 0.70 meter! Ook Thijs had als Mini-pupil zijn eerste wedstrijd en wist ook meteen een mooie hoogte van 0.60 meter te behalen! Mini-pupil Luc vond zijn eerste wedstrijd wat spannend, maar dat was niet te zien bij het onderdeel hurkhoog. Hij behaalde hierbij meteen een hoogte van 0.70 meter! Verder wisten Job en Yur een persoonlijk record bij ver te behalen. C-pupil Yur zette heel keurig met 1 voet af om vervolgens bij 2.55 meter met 2 voeten in de bak te belanden. Job (B-pupil) sprong maar liefst 3.05 meter en dat leverde hem een zesde plaats op in een deelnemersveld van 31 atleten. Imke (B-pupil) stootte vorig atletiekseizoen 3.80 meter ver, maar dit seizoen stootte ze met al haar kracht maar liefst 4.30 meter ver. Mint (Mini-pupil) had zich ten opzichte van het vorige atletiekseizoen ook verbeterd door de vortex 1.50 meter verder te werpen. Ze kwam tot 6.50 meter. B-pupil Jazz en C-pupil Pien haalden bij vortex werpen ook een persoonlijk record. Jazz bracht de vortex naar 11.50 meter. Voor Pien was dit ook haar eerste wedstrijd, maar ze liet meteen zien wat ze al kon! Haar vortex kwam al 12.00 meter ver.

Kortom:

Heel sportief, met veel gezelligheid en met mooie resultaten hebben onze Mini/C/B-pupillen de eerste twee Athletics Champs wedstrijden gestreden. In mei zal waarschijnlijk de derde wedstrijd plaatsvinden. We gaan weer met veel gezelligheid volop alle wedstrijdonderdelen oefenen.