Mini/C/B-pupillen rennen de coronatijd door!

Ondanks corona kunnen onze Mini/C/B-pupillen momenteel gelukkig nog 2 dagen in de week lekker buiten bij de baan komen trainen. Hier trainen ze op allerlei verschillende onderdelen van werpen, springen en het lopen. Zo hebben ze ook geoefend op het lopen van langere afstanden voor het lopen van de 3 eigen georganiseerde crossen. Ook al konden we iets minder dan andere jaren aan het opbouwen van de conditie werken, alle pupillen hebben bij deze crossen toch enorm doorzettingsvermogen laten zien! Zo gingen de 6 Mini-pupillen er met de crossen helemaal voor. Roderique en Thijs liepen steeds vrij dicht bij elkaar en motiveerde elkaar om sneller te gaan lopen. Luc heeft altijd energie voor tien en was bij de cross ook niet te stoppen. Hij liep de cross in allerlei verschillende versnellingen. En Jakob liet zien dat hij ook erg snel kon lopen en dat hij waarschijnlijk een fanatiek lid gaat worden van de vereniging. Mint is altijd erg gefocust op wat er om haar heen gebeurt, maar met de crossen liet ze de wormen op het gras  maar liggen en rende ze vol concentratie naar de finish. Nina Gruijters liet zien dat je best met een cross ook heel relaxed de finish over kan gaan. Niet druk maken om die finishlijn, maar gewoon lopen in je eigen tempo en die finish komt vanzelf wel.

Bij de C-pupillen was Stijn er elke cross bij om te laten zien dat hij echt voor die eerste plek ging. Zou hij al geweten hebben dat er lekker gebak op hem wachtte thuis? Maar ook onze stille wateren hebben diep gronden Milan ging elke keer  in een snelvaart naar de finish. Yur was echt de verrassing van de cross-wedstrijden. Hij wist zich elke cross te verbeteren en natuurlijk laat je dan trots op school je medaille zien. En Skyler komt gewoon recht zijn bed uit en vliegt het parcours over alsof hij al uren wakker was. Bij de meisjes C-pupillen wist Julia alle drie de wedstrijden nog eerder dan de C-pupillen jongens over de finishlijn te gaan. Maar ook Zoë van Tilburg moesten we niet onderschatten, want ondanks dat ze soms wat pijntjes heeft liet ze zien dat ze een vechter is en ook snel finishte. Jenn geniet altijd helemaal als ze kan rennen en laat zich niet van de kaart brengen door een paar pupillen die haar inhaalden. Verder deden Nina Nijhof en Pien als beginnende lopers zeker niet onder voor de rest van de pupillen die al langer bij atletiek zitten. Ze liepen alsof ze al maanden bij atletiek zaten. En dan hebben we nog  Jody. Zij was de rust zelve. Gewoon plezier hebben en met volle concentratie de finishlijn halen.

B-pupil Job wist net als Stijn elke wedstrijd de koppositie vast te houden en daarnaast met heerlijke rode wangen de finish over te komen om daarna ontspannen gekke bekken te trekken. Vic liep elke keer een mooi constant tempo en liet zich niet afleiden tijdens het rennen. En onze gezellige kletsgrage  Joes vond het wat spannend en twijfelde aan zichzelf. Dat was echter helemaal niet nodig, want hij liep zo snel dat hij na het finishen niet veel meer te zeggen had. Imke liep erg constant en de laatste cross misschien nog net wat sneller door haar flitsende nieuwe kortere kapsel. Zoë Gruijters dacht tijdens de crossen weleens aan minder leuke dingen die gebeurd waren, maar liep toch heel stoer door en finishte tevreden. Amber ging zo snel dat ze zelfs bijna een bocht uitvloog. Fabienne heeft altijd heel kort wat opstart problemen, maar eenmaal aan de gang is ze niet te stoppen! Ruby had wat pech de laatste cross, maar ging toch heel dapper met pijn die finish over. En zelfs Cami die altijd overal op het veld te vinden is volgde keurig het parcours.

Kortom: De Mini/C/B-pupillen zetten door en rennen,rennen, rennen…vrolijk de coronatijd door!

En nu op naar de eerste athletic Champs wedstrijd op zaterdag 10 april waar ze ook weer kunnen laten zien wat ze allemaal in huis hebben.