A-pupillen goed op Athletic Champs wedstrijd

Op deze heerlijke zonnige zaterdagochtend van 24 april mochten de A-pupillen van GAC weer aantreden voor een Athletics Champs wedstrijd. Deze wedstrijd zou eigenlijk in Vught plaatsvinden, maar omdat de maatregelen het nog niet toelaten bleven we lekker op onze eigen baan, zonder andere clubs erbij.

De estafette trainingen hebben zijn vruchten afgeworpen, want de wissels gingen tijdens de race prima. En op alle andere onderdelen waren weer veel persoonlijke records te bespeuren bij alle kinderen. De onderdelen na de estafette waren sprint, horden, verspringen, slingeren, vortexwerpen en meters maken.

Stijn v/d Berg is pas 2 weken bij de club, maar wilde heel graag meedoen met de wedstrijd. En  hij deed zeker niet onder voor de andere pupillen, want met een tijd op de sprint van 11,1 en een afstand van 14,50 meter bij het slingeren laat hij zien dat hij de juiste sport heeft gekozen. En 6 minuten hardlopen valt voor de eerste keer niet mee, zeker niet als je een beetje last van je been hebt. Maar Stijn liet zich niet kennen en liep de volle 6 minuten uit waarbij hij tot een afstand kwam van bijna 1200 meter. Heel knap gedaan!

Puk Geerts en Fenne Hurkens verbeterden hun beste prestatie op resp. 5 en 4 onderdelen. Wat vooral opviel waren de vortexworpen van Fenne die bijna allemaal boven de 20 meter uitkwamen, met een beste worp van 24,50 meter. Heel knap voor een eerstejaars A-pupil. Puk wist zich te verbeteren bij het hordelopen, het verspringen, slingeren, vortexwerpen en meters maken. Zij gaat als een speer vooruit bij het hordelopen waarbij ze met een mooie techniek tot een tijd kwam van 11,5 seconden.

Siem van de Wetering is een stille jongen die stiekem toch heel wat in zijn mars heeft. Ook hij verbeterde zich op een aantal onderdelen en sprintte een snelle tijd van 10,9 seconden. Verder had hij een records op de beide werponderdelen (17 meter met vortex!) en liep 1260 meter in 6 minuten tijd.

Timo van Daal heeft veel plezier in atletiek en wil het liefst iedere wedstrijd sneller, verder en hoger gaan. Dat lukte nu op 3 onderdelen. Hij liep een pr bij het hordelopen, slingerde de discus naar 17,50 meter en gooide de vortexraket 24 meter ver.

Rivka Hendriks weet zich bij de verschillende looponderdelen goed op te trekken aan de rest, waardoor zij een pr liep op de 60m sprint van 11,2 seconden. Ze haalde ook met verspringen een pr van 2,40 en slingerde de discus maar 11,0 meter.

Menno van Schijndel had een goede dag. Hij verbeterde zijn record op het slingeren met maarliefst 6 meter en kwam tot de afstand van 17 meter. Op de andere onderdelen evenaarde hij zijn beste prestatie zoals bij het verspringen en het sprinten  (3,25m en 10,1 sec.) of hij zat er vlak bij, zoals bij het hordelopen, waar hij maar één tiende minder snel was dan de vorige keer.

Lisa Schrama en Justen de Vries gaan altijd mee op wedstrijd, en verbeteren zich dan ook altijd wel op een paar onderdelen. Lisa had vooral een goede werpdag en gooide een pr op zowel vortex als bij het slingeren. Met de vortex gooide ze 2 meter verder dan haar pr en met het slingeren ruim 3 meter. En met een beetje meer concentratie kan Lisa deze afstanden zeker nog met een paar meter verbeteren.

Justen krijgt de techniek van de verschillende onderdelen steeds beter onder de knie. Bij het discuswerpen laat hij zich niet kennen en wil hij de discus niet bij het handvat pakken, maar gooit hij de discus met de techniek van de volwassen het veld in en kwam tot een mooie afstand van 12 meter. Ook het verspringen krijgt hij beter onder controle en sprong 3,10 meter. Tot slot haalde hij nog een pr op het hordelopen en liep een tijd van 11.1 seconde.

Al met al was het een geslaagde en gezellige wedstrijd.